Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"Άξονας της Σιένα ο ΜακΚάλεμπ"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε στην σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά και στην επικείμενη αντίπαλο του Θρύλου στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, Σιένα.
Ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, μίλησε στο sepk.gr, επισημαίνοντας πως η πρωταθλήτρια Ιταλίας στηρίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της στον Αμερικανό γκαρντ, Μπο ΜακΚάλεμπ.
"Η ταυτότητα της Σιένα στην Ευρωλίγκα είναι ότι αποτελεί μια ομάδα με σκληροτράχηλη άμυνα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια για 40 λεπτά. Είχαν φτιάξει την ομάδα φέτος με άξονα τον ΜακΚάλεμπ, που όπως μαθαίνουμε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 1-2 βδομάδες. Περιμένουμε μια σειρά από πολύ δυνατά παιχνίδια. Θα δούμε στην πορεία τα υπόλοιπα".
Αναφορικά με το διπλό της ομάδας του Ολυμπιακού στην Πόλη, είπε: "Αυτή η νίκη είχε πολλαπλά κέρδη. Το βασικό ήταν ότι, σε συνδυασμό με τη διαφορά, μας εξασφάλισε την πρώτη θέση μια αγωνιστική πριν από το τέλος του ομίλου. Το δεύτερο είναι ότι η ομάδα αντεπεξήλθε και με το παραπάνω στην κρισιμότητα του αγώνα και στα μπασκετικά προβλήματα του παιχνιδιού. Το τρίτο ήταν ότι από το αποτέλεσμα και τον τρόπο που ήρθε αυτό, φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας και το βασικό της στοιχείο που είναι το ομαδικό μπάσκετ.
Το βασικό πλάνο μας ήταν - όπως και στο παιχνίδι με τη Βαλένθια - να μη δεχτούμε πόντους στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, είτε από λάθη είτε από αμυντικά ριμπάουντ χωρίς τη δική μας παρουσία. Μετά θέλαμε να περιορίσουμε τις συνεργασίες των αντιπάλων σε pick-n-roll και hand-off καταστάσεις, τις οποίες έκαναν 60 φορές στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 14 πόντους από τον αιφνιδιασμό, ενώ η Ούλκερ πέτυχε αρκετούς πόντους από ατομικές ολιγωρίες και κακές αμυντικές συνεργασίες. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Παίξαμε εκπληκτική άμυνα από το 26' και μετά, εξ ου και η διαφορά των 27 πόντων με ένα επιμέρους 43-16. Αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: