Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Λαβωμένος στη Γαλλία ο Θρύλος

Mε πολλές απουσίες, αλλά με ανεβασμένο το ηθικό παρά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει σήμερα στην Γαλλία για να διεκδικήσει την πρόκριση.
Σίγουρα το σκορ (1-3) του πρώτου παιχνιδιού στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" πολύ δύσκολα θα ανατραπεί, αφού οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να κερδίσουν με σκορ 0-3 για να περάσουν στους "16" αλλά το σίγουρο είναι πως η αποστολή δεν πάει για τουρισμό. Οι απουσίες αρκετές και σημαντικές, τρείς βασικοί δεν θα παίξουν (Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντομί) και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει στο μυαλό του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, αυτό ακολουθεί, πρώτα είναι το ματς με την Σεντ Ετιέν με τους πειραιώτες να ζητούν τουλάχιστον να αποχαιρετήσουν την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, ας κερδίσει η ομάδα και ας μην προκριθεί.
Η απουσία των Λουτσιάνο Γκαλέτι και Φερνάντο Μπελούτσι αναγκάζουν τον Βάσκο τεχνικό να... ανακατέψει την τράπουλα, ενδεχόμενος να πάρει τα ρίσκα του στην επίθεση και ίσως να δούμε έναν Ολυμπιακό που δεν έχουμε δει ξανά.
Ο Σεμπάστιαν Λέτο επιστρέφει στην αγωνιστική δράση αλλά και στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το πιθανότερο είναι να πάρει θέση στον χώρο της μεσαίας γραμμής με σαφής επιτελικό ρόλο δίπλα στον Ντουντού. Δεξιά ο Ισπανός προπονητής δείχνει να καταλήγει στον Όσκαρ αν και υπάρχουν σκέψεις να παίξει σαν εξτρέμ ο Ντάρμπισαϊρ. Το πιθανότερο όμως είναι ο Άγγλος να παίξει μαζί με τον Ντιόγκο στην επίθεση, απο τις λίγες φορές που έχουμε δει φέτος τον Ολυμπιακό με δυο σέντερ φορ. Την θέση του τραυματία Ντιντιέ Ντομί θα πάρει ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο σε ένα σύστημα 4-4-2.
Το δελτίο Τύπου από την ΠΑΕ αναφέρει πως... "Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας συνέχισαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Σεντ Ετιέν, με την προπόνηση που έγινε στις 10:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Οι Μπελούτσι και Ντομί ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας, ενώ οι Ζεβλάκοφ, Αντζας και Πατσατζόγλου προπονήθηκαν κανονικά με την ομάδα.
Ο Γκαλέτι ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης με τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Λεονάρντο στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές, έκανε το πρώτο μέρος της προπόνησης με την ομάδα και ακολούθως συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.
Από την προπόνηση απουσίαζε με άδεια ο Στολτίδης για προσωπικό λόγο. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή, που θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για τη Γαλλία, και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Ζεβλάκοφ, Μήτρογλου, Ντουντού, Λέτο, Ντάρμπισιρ, Όσκαρ, Λεονάρντο, Μενδρινός, Α. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο και Γκαλίτσιος. Εκτός αποστολής είναι οι Στολτίδης, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντομί, Γ. Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος και Κ. Παπαδόπουλος. Οι εκτός αποστολής παίκτες θα προπονηθούν αύριο στις 10:30".

Δεν υπάρχουν σχόλια: