Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Άνεμος αισιοδοξίας στον Πειραιά

Μπασκετική γιορτή στήθηκε χθες το βράδι στο κατάστημα της WIND (Γρηγορίου Λαμπράκη 103), όπου ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Γιοτάμ Χαλπερίν υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα και μοίρασαν δώρα στους θαυμαστές τους. Η WIND προσέφερε την ευκαιρία στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να γνωρίσουν από κοντά τα ινδάλματά τους.
Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε τόσο για τον αγώνα της Πέμπτης, κόντρα στην Πρόκομ για την Ευρωλίγκα, όσο και για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, για το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Έχουμε μπροστά μας το ματς με την Πρόκομ, κι εκεί συγκεντρωνόμαστε και μετά εκείνο με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το ματς μας παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία να κλειδώσουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1. Σίγουρα είναι σημαντική η απώλεια ενός τίτλου. Η απόσταση για να γίνει μία πολύ καλή ομάδα, πρωταθλήτρια, είναι πολύ μεγάλη. Αυτό που προέχει τώρα είναι να βάλουμε όλοι στο μυαλό μας τον τρόπο με τον οποίο θα νικήσουμε την Κυριακή κι αυτό θα γίνει μόνο με τη βοήθεια του κόσμου. Όλοι πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα».
Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε σχετικά: «Όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να ξεπερνάς τα άσχημα και να κοιτάς μπροστά. Εμείς λοιπόν έχουμε μπροστά μας τώρα την Πρόκομ και την Κυριακή έναν ακόμα τελικό με τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή έχουμε το προνόμιο να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία και θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί».
Ο Γιάννης Μπουρούσης χαρακτήρισε καθοριστική την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε στον τελικό της Κυριακής. Μας περιμένουν εξίσου σημαντικά παιχνίδια και μην ξεχνάμε ότι την Κυριακή κρίνεται ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας και όπως έχει αποδειχθεί αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την έκβαση του πρωταθλήματος.
Ο Γιοτάμ Χαλπερίν είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά: «Νιώθουμε πολύ άσχημα. Όμως έχουμε αφήσει πίσω μας τον τελικό. Ελπίζω ότι αυτή η ήττα θα μας διδάξει κάποια πράγματα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: