Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Μια από τα ίδια τα μέτρα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι «αιωνίων» στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της αστυνομίας, του ΕΣΑΚΕ και του ΣΕΦ. Αυτό που αποφασίστηκε ήταν ότι και πέρσι στα παιχνίδια των δυο ομάδων στο «Ειρήνης και Φιλίας».
Η πτυσσόμενη εξέδρα πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού θα παραμείνει κλειστή και όσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν εισιτήρια στις συγκεκριμένες θέσεις τότε θα μεταφερθούν σ’ άλλο σημείο.
Αποφασίστηκε ακόμα να επιμηκυνθεί η φυσούνα για την είσοδο και έξοδο των αθλητών και θα φτάνει ως το κέντρο του γηπέδου, τα μέτρα που θα παρθούν για το πως θα φτάσει η αποστολή των φιλοξενούμενων στο ΣΕΦ και πως θα γίνει η αποχώρησή της, αλλά και το πως θα γίνει ο έλεγχος των φιλάθλων κατά την είσοδό τους στις εξέδρες.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 22.00 θα ακολουθήσει το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δυο ομάδων που ξεκινάει στο Καραϊσκάκη στις 18.30 και σίγουρα η επικινδυνότητα είναι μεγάλη αφού ο όγκος του κόσμου θα είναι τεράστιος. Η αστυνομία όμως ανέλαβε την ευθύνη για την τέλεση των δυο αγώνων.
Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τους ανθρώπους του ΣΕΦ αναφέρει:
«Στην σύσκεψη συμμετείχαν: ο επικεφαλής των μέτρων τάξης Ευάγγελος Χριστακόπουλος (Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά), ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γεώργιος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Γεώργιος Μαντζάνας, Νίκος Μπουντούρης), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Τάσος Στεφάνου), της ΔΕΑΒ (Προκόπιος Σουπιώνης) και από αναπληρωματικός διευθυντής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Τάσος Μητρόπουλος.
-Θα εκδοθούν συνολικά 10.800 εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ (απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας). Οι θύρες θα ανοίξουν στις 20:00 δηλαδή δύο ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα.
-Λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, ο έλεγχος από την αστυνομία στους φιλάθλους θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.
-Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, ενώ κατά την προσέγγισή της στο Στάδιο, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε κατάλληλες θέσεις. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.
-Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα διαθέσει 80 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας.
-Στον αγωνιστικό χώρο θα βρίσκονται μόνο πρόσωπα που έχουν διαπίστευση και δικαίωμα εισόδου.
-Δεν θα επιτραπεί η εισαγωγή στο ΣΕΦ πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και σημαίες της αντίπαλης ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: