Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η νίκη ήλθε με υπομονή και ηρεμία

«Εχουμε έναν κόσμο που για μία ακόμη φορά κατάφερε να μας δείξει τι θα πει υπομονή" επισήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Παναγιώτης Γιαννάκης.
"Ενώ το παιχνίδι άλλαξε ο κόσμος είχε υπομονή κι έτσι μας έδωσε την ευκαιρία να φτάσουμε σε μία πολύ καλή νίκη για τη συνέχεια της σειράς. Ηταν ένα ακόμη καλό παιχνίδι στη σειρά της Ευρωλίγκα. Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που ήρθε για να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Ηταν φυσιολογικό να έχουμε περισσότερη πίεση. Αυτό φάνηκε κυρίως στις βολές. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και αυτό μας βοήθησε απόψε.
Όταν το ματς γύρισε είχαμε υπομονή και ηρεμία και καταφέραμε να αποκτήσουμε ξανά τον έλεγχο και να φτάσουμε σε μία πολύ καλή νίκη. Οσο περνά ο χρόνος βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως παιχνίδι με το παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Από την πρώτη μέρα προσπαθούμε να μάθει η ομάδα να έχει υπομονή στο παιχνίδι της. Το σκορ παίζει ρόλο μόνο στο τέλος. Είναι πνευματική παγίδα και επιφέρει χαλαρότητα αν κοιτάς το σκορ σε άλλα σημεία. Θα πρέπει με υπομονή να φέρεις το παιχνίδι εκεί που το θέλεις. Οσο και να κερδίζεις στο 20' δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το μπάσκετ είναι γρήγορο και κάποιες επιπολαιότητες μπορούν να σε βγάλουν εκτός ρυθμού. Πιστεύω και προτιμώ να μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια με τις καταστάσεις που μας δημιουργούνται.
Τα παιδιά έχουν δείξει σημαντική αποτελεσματικότητα στην πρόοδο τους. Με τον τρόπο που παίζουν. Καταθέτουν την ικανότητά τους στο παρκέ και έχουν μεγάλη υπομονή. Θέλουμε δρόμο ακόμη και πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Δεν έχουμε πρόβλημα να τρέχουμε, αλλά θα πρέπει και να μπορούμε να σταματήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: