Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μίλησε την κατάλληλη στιγμή

Το δολοφονικό ένστικτο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Σε τρία κρίσιμα παιχνίδια, ο διεθνής παίκτης πήρε την μπάλα στα χέρια του και με κρύο αίμα, μυαλό ξυράφι, "εκτέλεσε" κατά σειρά τον Παναθηναϊκό, την Τάου και τη Ρεάλ την περασμένη Τρίτη.
Κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σκόραρε τρία δεύτερα πριν το τέλος. Με προσποίηση για τρίποντο άδειασε τον Γιασικεβίτσιους, πήγε προς το καλάθι και με λέι απ έδωσε τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό, που εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Στη Βιτόρια το μενού είχε τρίποντο. Στο τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός είναι μεν στο +5, αλλά τελειώνει η επίθεση του. Ο Βασιλόπουλος κοίταξε το χρονόμετρο, επιχείρησε σουτ από τα 6,25 και ο Θρύλος "κλείδωσε" τη νίκη και συνάμα την πρώτη θέση στον όμιλό του.
Προχθές, η Ρεάλ πάει για μία καλή άμυνα και μένουν 2'' για να λήξει η επίθεση. Ο Παπαλουκάς κάνει επαναφορά, η μπάλα φτάνει στα χέρια του Βασιλόπουλου που εκτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Νάτο πάλι το τριποντάκι για το 77-72. Δεν ήταν όμως τόσο κρίσιμο, γιατί αμέσως ο Ερβέλ ανταπέδωσε. Αμέσως επόμενη φάση, με τρία λεπτά να απομένουν. Πάλι η μπάλα πάει να μείνει στα χέρια του Ολυμπιακού. Πάλι θέλει δύο δεύτερα για να κτυπήσει η κόρνα στο 24αρι, αλλά ο Βασιλόπουλος είναι εκεί: τρίποντο, 80-71 το σκορ και επιστροφή δεν υπήρξε ποτέ για τη Ρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: