Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Έτσι απλά... 2-0 και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ


Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός "καθάρισε" την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκαναν πάρτι στην Μπρατισλάβα επικρατώντας πολύ εύκολα με σκορ 2-0 της Σλόβαν, ενώ άξιζαν ακόμα περισσότερα γκολ. Πλέον μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη. Το σημαντικότερο για την ομάδα μας, όμως, είναι ότι αν και είχε να αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα έδειξε πιο ώριμη από ποτέ.
Οι Πειραιώτες είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους ήξεραν πολύ καλά τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο και έτσι όπως την πάτησαν πέρσι στην Κύπρο, έτσι ακριβώς "καθάρισαν" και την Σλόβαν. Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για να έρθουν τα δύο τέρματα και να τελειώσει το ματς και η πρόκριση.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Ολυμπιακός το έκανε πράξη. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και έκανε το 0-1 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζαϊρί και κοντινή κεφαλιά. Αυτό το σημείο ήταν το κλειδί για την άνετη επικράτηση. Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας πολύ σωστή τακτική στην άμυνα πέρασαν με επιτυχία το διάστημα που φυσιολογικά δέχτηκαν πίεση από τους Σλοβάκους. Έτσι στο 21' ο Μήτρογλου δικαιώθηκε για το πείσμα του, κλέβοντας την μπάλα και δίνοντας την στον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος με άψογο πλασέ έκανε το 0-2 και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Οι Πειραιώτες σε αυτό το πρώτο μέρος είχαν ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ με τον Ζαϊρί να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-3. Οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν πολύ, χτύπησαν τους Σλοβάκους από τα άκρα με Λεονάρντο και Ζαϊρί. Αμφότεροι ήταν πολύ καλή και ουσιαστικοί και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Σλόβαν. Τόσο ο Μαροκινός όσο και ο Βραζιλιάνος δικαίωσαν τον Κετσπάγια για την επιλογή του να τους ξεκινήσει. Παράλληλα οι Πειραιώτες κρατούσαν πολύ την μπάλα στο κέντρο με Λεντέσμα και Ντουντού να συνθέτουν ένα αχτύπητο δίδυμο. Όσο για την άμυνα οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ ήταν πραγματικοί βράχοι σταματώντας συνεχώς τους επιθετικούς της Σλόβαν.Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν φυσιολογικό να μην είναι το ίδιο ζωηρός και φρέσκος όσο στο πρώτο μέρος. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν μεγάλη πίεση από τους Σλοβάκους που έψαχναν το γκολ. Το μεγάλο τους μειονέκτημα ήταν ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν πολύ την μπάλα με τον Ζαϊρί και τον Λεονάρντο να έχουν κουραστεί και να μην έχουν τις κούρσες του πρώτου μέρους. Η αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν άφηνε τους παίκτες της Σλόβαν να δημιουργήσουν προβλήματα.
Ο Κετσπάγια, πάντως, διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας και έτσι πέρασε μέσα τους Γκαλέτι και Μαρέσκα. Αν και φανερά ανέτοιμοι οι δύο ποδοσφαιριστές, πρόσθεσαν ποιότητα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κάτι που έλειπε και έτσι η ομάδα μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της. Στους "ερυθρόλευκους" άλλωστε ανήκει και η σημαντικότερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους, όταν ο Μαρέσκα στο 78ο λεπτό σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η ομάδα έδειξε ωριμότητα και πολύ καλά στοιχεία για την εποχή. Πήρε την πρόκριση από το πρώτο ματς και πάει πιο άνετη στην ρεβάνς.
Παράλληλα πλέον υπάρχει και μεγαλύτερη άνεση για να τελειώσουν και οι μεταγραφικές υποθέσεις. Καλή αρχή, πάντως, για τον Ολυμπιακό με διπλό στην Μπρατισλάβα και το ταξίδι συνεχίζεται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν κρατάς το στόμα σου κλειστό…
Σλόβαν: Μπίτσικ, Σαλάτα (79' Τσέρνακ), Ντόμπροτκα, Βαλάτσοβιτς, Χαλενάρ, Σλοβάκ, Πετράς, Μάσαρικ (57' Σιλβέστρ), Κοζάκ, Γκαούτσο (74' Ιβάνα), Ντοσουντίλ.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (60' Γκαλέτι), Γιάννης Παπαδόπουλος (70'Μαρέσκα), Μήτρογλου (84' Ντιόγο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: