Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Το πρώτο γκολ του "ερυθρόλευκου" Αβραάμ

Ένα από τα θέματα που μας είχαν απασχολήσει την περασμένη σεζόν και το είχαμε θίξει πολλές φορές ήταν και η βοήθεια που πρόσφεραν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα. Η περασμένη σεζόν ομολογουμένως ήταν από τις χειρότερες για την γραμμή κρούσης της ομάδας μας.
Σίγουρα η δουλειά των αμυντικών δεν είναι να σκοράρουν, αλλά είναι καλό για μία ομάδα να βοηθούν και όλοι σε όλους τους τομείς.
Πέρσι κανένας στόπερ των πρωταθλητών Ελλάδας δεν βρήκε δίχτυα. Ούτε ο Άντζας, ούτε ο Αβραάμ, ούτε ο Ζεβλάκοφ. Σε αντίθεση με πρόπερσι που η ομάδα έπαιρνε πολλά τέρματα από τον Σέζαρ.Το γκολ που σημείωσε ο Αβραάμ κατά της Σλόβαν είναι το πρώτο που παίρνει ο Ολυμπιακός από στόπερ μετά από 18 μήνες σε όλες τις διοργανώσεις! Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που σκόραρε στόπερ ήταν στις 13 Ιανουαρίου του 2008 όταν ο Άντζας είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε δεν ήρθε άλλο γκολ. Αναφερόμαστε μόνο στους στόπερ και όχι στις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας, αφού πέρσι πήραμε γκολ, αλλά μόνο από τον Τοροσίδη.
Στο πρώτο επίσημο, ματς της χρονιάς, όμως, ο Ολυμπιακός πήρε γκολ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για τον οποίο ήταν και το πρώτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Έτσι όπως φάνηκε η ομάδα στην Μπρατισλάβα φαίνεται ότι θα έρθουν κι άλλα γκολ από τους δύο βράχους της άμυνας. Τόσο ο Αβραάμ όσο και ο Μέλμπεργκ προωθήθηκαν αρκετές φορές για να βοηθήσουν στην επίθεση και κυρίως στις στημένες φάσεις.
Ήδη ο Σουηδός έχει υποσχεθεί γκολ στο Καραϊσκάκη.
Πάντως φαίνεται μία διάθεση να υπάρξει βοήθεια απ' όλες τις γραμμές στο σκοράρισμα. Και θα είναι ευχής έργον να έρχονται βοήθειες σε αυτόν τον τομέα τόσο από την άμυνα όσο και από τα χαφ.
Ο Μαρέσκα είχε ήδη δοκάρι, ενώ και ο Ντουντού έχει δείξει στα φιλικά ότι έχει καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Εννοείται, βέβαια, ότι οι επιθετικοί της ομάδας μας θα πρέπει σκοράρουν με μεγαλύτερη συχνότητα απ' ότι πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: