Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

"Θέλουμε να πάρουμε τίτλους"


Σε μια λαμπρή τελετή που ξεκίνησε με τις επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 των ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της χρονιάς που μας πέρασε με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου να βραβεύεται ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Α1.
"Δεν είναι αρκετό το να βγουμε πρώτη στην κανονικη διάρκεια" είπε ο Γιάννης Μπουρούσης. "Είμαστε νέα ομάδα και ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει τίτλους και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες, τους προπονητές και την διοίκηση που με βοήθησαν όλοι να φτάσω σε αυτό το σημείο".
Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου επισήμανε... "Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με στόχο το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και στόχος μου είναι με πολύ δουλειά μέσα στο παρκέ να αποδείξω στους προπονητές μου ότι αξίζω".
Στην διαδικασία της κλήρωσης οι ερυθρόλευκοι έχουν ντέρμπι με το καλημέρα καθώς την πρώτη αγωνιστική θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τον Άρη.
Την δεύτερη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι το Μαρούσι, την τρίτη πάει στην Καβάλα ενώ την τέταρτη θα βρεθεί και πάλι στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Την πέμπτη αγωνιστική στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί το ντέρμπι των "αιωνίων"ενώ την 6η αγωνιστική θα φιλοξενηθεί από τον Ηλυσιακό.Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής υποδέχεται τα Τρίκαλα. Την 8η θα φιλοξενηθεί από τον Πανιώνιο στο Ελληνικό και την επόμενη θα αγωνιστεί στο "παλατάκι" του Φαλήρου με τους νεοφώτιστους του Περιστερίου, την 10η αντιμετωπίζει εκτός την ΑΕΚ και την επόμενη υπόδεχεται τον Κολοσσό. Την 12η ταξιδεύει στην Λάρισα για το παιχνίδι με την Ολύμπια και την 13η παίζει στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Πανελλήνιο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης εκ μέρους της διοίκησης του Ολυμπιακού μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος: "Θέλω να ευχηθώ καλό πρωτάθλημα σε όλους μας και εύχομαι να είμαστε καλύτεροι όλοι. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους είναι αλήθεια ότι μας λείπουν οι τίτλοι και για αυτό γίνεται μια προσπάθεια από όλους και την διοίκηση προκειμένου ο Ολυμπιακός να κυριαρχήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη μόνο με επιτυχίες και τίτλους".
Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Τζος Τσίλντρες τονίζοντας: "Είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στο ΝΒΑ ωστόσο αποφάσισα να συνεχίσω στην ομάδα γιατί θέλω να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Πέρσι είχα μια καλή χρονιά αλλά φέτος είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερος και σοφότερος, ξέρω καλύτερα την Ευρώπη και φέτος θα δείτε μια καλύτερη και πιο διαφορετική ομάδα καθώς έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και αυτό θα φανεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: