Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Επιστρατεύει την παλιά φρουρά

Ο θρύλος είναι μία ομάδα που στηριζόταν ανέκαθεν στην ποιότητα των παικτών του, αλλά και στον τσαμπουκά του. Στην αποκλεισμό - ντροπή από τον Πανσερραϊκό, όμως, ούτε ποιότητα είδαμε, ούτε τσαμπουκά.
Για το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο διλλήματα δεν υπάρχουν.Τα προβλήματα, άλλωστε, είναι τόσα πολλά και συσσωρευμένα που ο Ζίκο είναι υποχρεωμένος να στηριχθεί κυρίως στα ψυχικά αποθέματα και το πάθος των παικτών του.
Υπό αυτό το πρίσμα ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει αύριο ποδοσφαιριστές που θα τα δώσουν όλα στο χορτάρι και σκέφτεται σοβαρά την ενεργοποίηση της παλιάς φρουράς. Πέρα από τους Νικοπολίδη και Μέλμπεργκ που θα επιστρέψουν σίγουρα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός σκέφτεται πολύ σοβαρά να επαναφέρει τον Τάσο Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας. Θα έβαζε τον Λεντέσμα σε ρόλο ανασταλτικού μέσου πλάι στον Στολτίδη, αλλά ο Αργεντίνος είναι άρρωστος και τη θέση του θα πάρει μάλλον ο Κατσικογιάννης.
Υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε από την αρχή ή στη διάρκεια του αγώνα και τον "ξεχασμένο" Ντομί, ο οποίος πέρυσι ήταν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς σε διάρκεια στην πορεία προς την κατάκτηση του νταμπλ. Ο Ζίκο δεν θα ξεφύγει από την πεπατημένη του 4-4-2, αλλά θα επιχειρήσει να "σφίξει" την ομάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, η οποία αποδείχθηκε ευάλωτη στα τελευταία παιχνίδια, λόγω του ότι η ζυγαριά έγειρε απότομα προς την επίθεση. Λίγες ώρες πριν την τελευταία προπόνηση και εν αναμονή του Μαρέσκα, ο οποίος θα δοκιμάσει σήμερα να μπει στην αποστολή, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Αντώνη κάτω από τα δοκάρια, τον Πάντο δεξιά στην άμυνα και στόπερ τους Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ. Αριστερά θα είναι ο Μπράβο ή ο Ντομί, στο κέντρο οι Κατσικογιάννης, Στολτίδης, με τον Γκαλέτι στο δεξί άκρο, ενώ αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ζαϊρί στο αριστερό και τον Οσκαρ πίσω από τον Μήτρογλου. Υπάρχει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο. Να εμπιστευθεί ο προπονητής τον Γιάννη Παπαδόπουλο για τη θέση του δεύτερου επιθετικού και να αφήσει στον πάγκο τον Οσκαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: