Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

"Θέλουμε νταμπλ και ευρωπαϊκό"

Ο Γιώργος Ντόσκας είναι αυτή την στιγμή ένας από τους πλέον καταξιωμένους παίκτες στην Ελλάδα, διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Όταν, άλλωστε, αγωνίζεται σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και αποτελεί ένα από τα βασικά της στελέχη, τότε τα προαναφερθέντα δεν φαντάζουν υπερβολικά. Ο 25χρονος παίκτης, γεννήθηκε στη Χίο πριν 25 χρόνια (11/11/1984) και ξεκίνησε από το Ν.Ο.Χ... Στο Ναυτικό Όμιλο έκανε τα πρώτα του βήματα, εκεί ανδρώθηκε και μέσω της ακριτικής ομάδας ήρθε το άλμα για τον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Ο Ντόσκας ήταν από μικρός φίλος του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας, είχε σαν όνειρο να φορέσει το σκουφάκι του και τα κατάφερε και με το παραπάνω. Από τότε που παίζει για τον Ολυμπιακό, έχει μάθει καλά τι σημαίνει να σηκώνεις τίτλους με ευλαβική συνέπεια, ενώ κοσμεί την συλλογή του και το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα από το Παγκόσμιο του Μόντρεαλ το 2005. Μάλιστα, ήταν και πρώτος σκόρερ της Ελλάδας στην διοργάνωση με 10 τέρματα.
Αναλυτικά η συνέντευξη...
Αρχικά, ο Χιώτης άσος ρωτήθηκε για τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού και για το αν μπορεί να επιτευχθεί και πάλι το αήττητο στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις. Ο ίδιος απάντησε ότι "στόχος μας και φέτος είναι το νταμπλ. Στην Ελλάδα, έχουμε διαφορά από τους άλλους και δύσκολα θα χάσουμε κάποιο παιχνίδι. Όσο για την Ευρώπη, κυνηγάμε ό,τι καλύτερο. Πρώτα απ' όλα, θέλουμε να κάνουμε την ίδια πορεία με πέρσι. Αν είμαστε τυχεροί και έχουμε και καλή κλήρωση, τότε μπορούμε να φτάσουμε και στο Final-4. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε παραπάνω πράγματα". Εν συνεχεία, συζητήθηκαν τα προβλήματα στην προετοιμασία και πιο συγκεκριμένα το θέμα του Κολυμβητηρίου, τους πολλούς τραυματισμούς και το αν θα επηρεαστεί αρνητικά η ομάδα. Ο Ντόσκας τόνισε πως "δε νομίζω ότι θα επηρεαστούμε. Στην Ελλάδα, ξέρουμε τον τρόπο να παίρνουμε τα παιχνίδια. Εδώ, δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Ήδη, πάντως, μπαίνουμε σε κανονικό ρυθμό και υπάρχει αρκετός χρόνος για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Όσον αφορά τους τραυματισμούς, δεν είναι πολύ σαβαροί και την άλλη εβδομάδα θα γυρίσουν και οι περισσότεροι τραυματίες. Πάντως, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες προπονούμαστε σε φουλ ρυθμούς. Τα ευρωπαϊκά ματς αργουν ακόμα και θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε". Ένα ερώτημα που τέθηκε στον Ντόσκα, έχει να κάνει με το τι είναι αυτό που κάνει τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει από τους άλλους και έχει δημιουργήσει τέτοια διαφορά με τους αντιπάλους του. Σαν γνήσιος Ολυμπιακός, αλλά και με ρεαλισμό απάντησε ότι "θέλουμε πάντα την κορυφή. Η διοίκηση ασχολείται πάρα πολύ με το τμήμα του πόλο και αυτό φαίνεται και με τις μετεγγραφές που κάνουμε κάθε χρόνο. Παίρνουμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελλάδα και αυτό φάνηκε και με την απόκτηση του Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος είναι ο καλύτερος της γενιάς του. Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος πρωταθλητής και όλοι το έχουμε εμπεδώσει αυτό. Μαθαίνεις να ζεις με τον πρωταθλητισμό, όταν παίζεις στον Ολυμπιακό και δεν συγχωρείται η αποτυχία. Υπάρχουν πάντα μεγάλες απαιτήσεις". Από τον διεθνη περιφερειακό, ζητήθηκε και η εκτίμησή του για το φετινό πρωτάθλημα. "Θα είναι και πάλι δυο ταχητήτων. Ο Ολυμπιακός και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί να μας κοντράρει καμία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θα είναι ενισχυμένος όπως επίσης και οι Πανιώνιος, Βουλιαγμένη και Παναθηναϊκός. Η Χίος θα είναι αποδυναμωμένη, αλλά σε γενικές γραμμές θα έχουμε τον Ολυμπιακό από τη μια και από εκεί και κάτω θα γίνει μάχη. Αυτό για μας και για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καλό, διότι ψάχνουμε ομάδα για να μας κοντράρει και όταν νικάμε κάθε ομάδα με 10 γκολ, είναι δύσκολο να παίξουμε μετά ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι".
Τέλος, έγινε και μια πιο προσωπική ερώτηση, η οποία αφορούσε τα όνειρα του ίδιου. Ρωτήσαμε τον Ντόσκα για το αν θα ήθελε να παίξει στο εξωτερικό και το αν θα γυρνούσε ποτέ για να αγωνιστεί στην ομάδα της γενέτειράς του.
Η απάντησή του ήταν η εξής: "Παίζω σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο και θα έφευγα μόνο για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης ή έστω για μια καλύτερη του Ολυμπιακού, κάτι πολύ δύσκολο. Στόχος μου είναι να κατακτήσω έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό. Όσο για τη Χίο, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν υπήρχαν πολλές προϋποθέσεις, αλλά και πάλι είναι πολύ νωρίς για να το σκέφτομαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: