Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κόκκινος κουρσάρος

Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος στο πρώτο ντέρμπι του Παναθηναϊκού και πλέον ατενίζει μόνος του την κορυφή του πρωταθλήματος την Α1 των ανδρών. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίηση του από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας του και επεσήμανε πως υπάρχει συνεχείς βελτίωση.Αρχικά ο "δράκος" είπε:
"Αρχίσαμε το ματς με μεγάλη συγκέντρωση απέναντι σε μία ομάδα με ρυθμό και καλά αποτελέσματα. Προερχόμασταν από μία ήττα που δεν θέλαμε. Τα παιδιά έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Είχαμε πολλά περισσότερα ριμπάουντ και κλεψίματα, περισσότερες κατοχές κι έτσι είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα κάποια διαφορά στο ματς. Κάποιες φορές από τη βιασύνη μας ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι".
Και συνέχισε: "Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συγχαρητήρια στον Τζος. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να κάνει περήφανο τον πατέρα του. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει για να φτιάξει το χαρακτήρα που πρέπει. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη κάποιοι παίκτες να διαβάσουν το παιχνίδι. Αν δεν το έχεις κάνει για πολλά χρόνια, σίγουρα έχεις σκαμπανεβάσματα".
Για την έκταση της νίκης, επεσήμανε: "Αν θες να φτάνεις στην κορυφή, πρέπει να μάθεις να παίζεις. Για μένα δεν έχει σημασία το σκορ".
Από την πλευρά του, ο Τζος Τσίλντρες, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων δήλωσε: "Ήταν ένα σκληρό ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς παίξαμε με πολύ πάθος, ελέγξαμε το ρυθμό και πήραμε τη νίκη. Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε και φτάσαμε στο στόχο μας. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τον τρόπο που πάλεψε στα 40 λεπτά". Η συγκινησιακή φόρτιση δεν έλειπε από τον Αμερικάνο φόργουορντ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έχασε τον πατέρα του, πρόσθεσε: "Ευχαριστώ τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου κι όλους στον Ολυμπιακό. Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά στάθηκαν δίπλα μου. Είμαι σίγουρος πως ο πατέρας μου χαμογελά για μένα και την ομάδα. Ευχαριστώ τους πάντες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: