Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κάναμε το λαγό στιφάδο


Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέρασε μόνος πρώτος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε την Κυριακή το βράδυ επί του Παναθηναϊκού με 2-0, στον αγώνα που έγινε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.
Η ομάδα μας ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλύτερη από τον αντίπαλό της και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει μεγαλύτερο σκορ.
Το σκορ άνοιξε στο 45+1΄μετά από βαθιά μπαλιά, γυριστό σουτ του Ντουντού και όμορφο πλασέ του Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε και το 2-0 στο 54΄με ωραίο εναέριο γυριστό σουτ, μετά από φανταστική σέντρα του Ζαϊρί.
Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, με την βοήθεια και του κόσμου ο οποίος δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, και στο πρώτο 20λεπτο κατάφερε να "κλείσει" στην άμυνά του τον Παναθηναϊκό, δημιουργώντας και κάποιες ευκαιρίες για γκολ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο διάστημα 25΄με 35΄, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, μια λέξη που ειπώθηκε μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος. Μετά από μακρινή μπαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ντουντού που με ανάποδο γύρισμα την έστειλε προς τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τον "αέρα" του 1-0, ξεκίνησε εντυπωσιακά και το δεύτερο ημίχρονο και το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει. Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ζαϊρί με υπέροχη σέντρα από δεξιά βρήκε στο ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος κυριολεκτικά απογειώθηκε και με εντυπωσιακό δεξί γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των "πρασίνων".
Από κει και πέρα ο αγώνας εξελίχθηκε σε ερυθρόλευκο μονόλογο, παρά τις όποιες προσπάθειες των φιλοξενουμένων οι οποίοι είχαν μια κλασική ευκαιρία για γκολ με τον Σισέ. Η ομάδα μας παίζοντας σοβαρά στην άμυνα και βγαίνοντας όμορφα στην επίθεση δημιούργησε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Αν οι Μήτρογλου, Ντουντού, Όσκαρ κυρίως και Πάντος κατά δεύτερο λόγο εύρισκαν στόχο στην τελική προσπάθεια.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΚΟΡΕΡΣ: 45'+1', 54' Μήτρογλου
ΔΟΚΑΡΙ: 25' Σισέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 45'+2' Μήτρογλου, 68' Ντουντού - 24' Σπυρόπουλος, 69' Ζιλμπέρτο Σίλβα, 84' Λέτο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (63' Ντομί), Ζεβλάκοφ (28' Α. Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Λεονάρντο (69' Πάντος), Οσκαρ, Μήτρογλου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο (63' Νίνης), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (56' Λέτο), Σαλπιγγίδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: