Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Στη 12η θέση ο Θρύλος

Ομάδες όπως τη Μίλαν και την Μπάγερν Μονάχου έχει αφήσει πίσω του ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τη βαθμολογία των ομάδων που έχουν περάσει στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα μας πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχει καταφέρει να βρεθεί έναν γύρο πριν από τα προημιτελικά.
Το θετικό για τον Θρύλο, είναι πως βρίσκεται στη 12η θέση της κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τις Μίλαν, Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Στουτγκάρδη και το αρνητικό, πως την κορυφή την κατέχει, η αντίπαλός του στους "16", η Μπορντό.Βέβαια, έως τον Φεβρουάριο πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει, αλλά για να δημιουργηθεί η εν λόγω βαθμολογία, υπάρχουν μερικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα η δυσκολία των πρωταθλημάτων.
Οι Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν βαθμό δυσκολίας 5, οι Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ρωσία 4.5, οι Βέλγιο, Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία και Ρουμανία 4 και οι Κύπρος, Ελβετία, Ισραήλ 3.5.Κάθε νίκη από εκεί και πέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιβραβεύει τις ομάδες με τρεις πόντους, που πολλαπλασιάζονται επί 5. Έτσι βγαίνουν οι αριθμοί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναφορικά με το πρωτάθλημα της κάθε ομάδας, όλοι οι πόντοι καθορίζονται ανάλογα με τους αγώνες που έχει δώσει, τους πόντους που έχει συλλέξει, επί τον συντελεστή δυσκολίας του πρωταθλήματος.
Για να καταλάβετε λοιπόν πώς βγαίνουν οι βαθμολογίες, θα πάρουμε παράδειγμα την ομάδα μας. Έχει 36 πόντους σε 15 ματς στο πρωτάθλημα. Διαιρούνται οι δύο αριθμοί και μας βγαίνει 2.4, το οποίο πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή δυσκολίας του πρωταθλήματός μας. Άρα 2.4x4=9.6.
Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δέκα μας βαθμοί διαιρούνται με τα έξι ματς και μας βγάζει 1.66. Αυτός ο αριθμός επί το βαθμό δυσκολίας της διοργάνωσης (5) μας κάνει 8.33, το οποίο προστίθεται με το 9.6 του ελληνικού πρωταθλήματος, για να βγει τελικά το 17.93.Άρα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ ψηλότερα, αν το ελληνικό πρωτάθλημα είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: