Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Μάλλον στραβά αρμενίζουμε...

Τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα πάει μακριά η βαλίτσα; Για 32 περίπου λεπτά οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν το πολύ καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βάζοντας τις βάσεις για μια άνετη νίκη και μια πολύ καλή εμφάνιση στο… φινάλε του 2009. Ωστόσο κάποια σφυρίγματα σε συνδυασμό με την αδράνεια που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στο τέλος άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση (78-70 τελικο σκορ)
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά κόντρα στο Περιστέρι με το Γιάννη Μπουρούση να έχει πετύχει 6 πόντους σε 4 λεπτά και με πολύ καλή άμυνα προηγήθηκε με 12-2. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έβγαζαν τον καλύτερο τους εαυτό και στις δύο πλευρές του παρκέ και παράλληλα απέδιδαν καλό και θεαματικό μπάσκετ. Ο Μπουρούσης «καθάριζε» και στην άμυνα και με άξιο συμπαραστάτη τον Τσίλντρες οι ερυθρόλευκοι διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα με εξαίρεση τα δύο τελευταία της πρώτης περιόδου η οποία έκλεισε με σκορ 22-16. Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με ένα «εναλλακτικό» σχήμα καθώς στο παρκέ βρέθηκαν οι Μπέβερλι, Χαλπερίν, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης και Σχορτσανίτης και το σκορ πήγε στο 28-16. Με την ίδια πάντα πεντάδα οι ερυθρόλευκοι, και με τον Σχορτσανίτη να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, «έσφιγγαν» ακόμα περισσότερο την άμυνα τους για να στείλουν την διαφορά στο +15 (34-19). Σλούκας και Βούισιτς και Μαυροκεφαλίδης πέρασαν στο παρκέ αλλά τίποτα δεν άλλαζε την καλή εικόνα του Ολυμπιακού καθώς όλοι ήταν πολύ ορεξάτοι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 43-31 χάρη σε ένα τρίποντο του Παπανικολάου σε νεκρό χρόνο. Το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο συνέχισε να δείχνει ο Ολυμπιακός και με την έναρξη της τρίτης περιόδου συντηρώντας την διαφορά σταθερά πάνω από τους 15 πόντους (54-37).
Σλούκας, Βούισιτς και Τσίλντρες πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα στην επίθεση χωρίς όμως να υστερούν στην άμυνα και οι 2.500 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μοίραζαν απλόχερα το χειροκρότημα τους. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πατούν το γκάζι… και η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της (58-37).
Μετά από ένα αμφιλεγόμενο και παρατραβηγμένο αντιαθλητικό φάουλ που καταλογίστηκε στον Σχορτσανίτη η ψαλίδα της διαφοράς έκλεισε (58-43) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ (61-48). Για να πέσει η διαφορά κάτω από τους 15 (65-51) πόντους χρειάστηκαν οι «εφευρέσεις» του κυρίου Μπήτη με ένα αντιαθλητικό στο Μαυροκεφαλίδη και ένα στον Τεόντοσιτς. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε πιάσει ρυθμό και παίζοντας πολύ καλή άμυνα δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Λίγο ο εκνευρισμός και λίγο ένα νεκρό διάστημα όμως άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης προς το τέλος καθώς στο 37΄το σκορ έγινε 73-65. Δύο χαμένα τρίποντα-«πέναλτι» του Βασιλόπουλου έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν ακόμα περισσότερο (75-69) ενώ παράλληλα οι ερυθρόλευκοι χάλασαν εντελώς την πολύ καλή τους εικόνα. Τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 78-70.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:22-16,43-31,61-48,78-70.
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπανικολάου 5 (1), Μπέβερλι 2, Τσίλντρες 13 (1), Βούισιτς 4, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 14, Χαλπερίν 8 (1), Κλέιζα 8, Μαυροκεφαλίδης 7 (1), Βασιλόπουλος, Σλούκας 3 (1), Σχορτσανίτης 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: