Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Χρυσή επέτειος για τον Θρύλο


Πέρασαν κιόλας δεκατρία χρόνια... Το ημερολόγιο "έγραφε" 24 Απριλίου 1997 όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε στο "Παλαέουρ" της Ρώμης την Μπαρτσελόνα με 73-58 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ήταν ο δεύτερος από τους τρεις τίτλους που κατέκτησε το συγκρότημα του μεγάλου λιμανιού εκείνη τη χρονιά, αφού είχε πανηγυρίσει, ήδη, το Κύπελλο Ελλάδας. Συγχρόνως, εκείνη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε "τριπλ κράουν".
Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της πορείας και οδήγησε τον πειραϊκό σύλλογο στο θρίαμβο. Ο τελικός με την Μπαρτσελόνα ήταν παράσταση για ένα ρόλο και το σκορ αποδεικνύει την τεράστια διαφορά επιπέδου που χώριζε τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του 8.000 φίλους του, οι οποίοι με την δυναμική τους παρουσία μετέτρεψαν την Αιώνια Πόλη σε... Πασαλιμάνι.
Ο MVP της διοργάνωσης Ντέιβιντ Ρίβερς ήταν... αφηνιασμένος, καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να σκεφτεί το ενδεχόμενο της επιστροφής στην χώρα μας χωρίς την κούπα. Ο Αμερικανός γκαρντ με 26 πόντους "διέλυσε" την άμυνα του Ρενέσες και δημιούργησε προβλήματα στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έμοιαζε να τα... έχει χαμένα.
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-58
Διαιτητές: Γιούνγκερμπραντ (Φινλανδία) - Μπραζάουσκας (Λιθουανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 9, Tάρλατς 11, Βελπ 2, Ρίβερς 26.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αϊτο Ρενέσες): Χιμένεθ 16, Γιοφρέσα 9, Εστεγιέρ 3, Ρίβας 6, Αντρέου 2, Φερνάντεθ, Τζόρτζεβιτς 6, Μπος, Ντουένας 2, Καρνισόβας 14

Δεν υπάρχουν σχόλια: