Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νατοι νάτοι οι πρωταθλητές


Εν αντιθέσει με το κλίμα και την εικόνα που έβγαζε η επαγγελματική ομάδα, εκείνη των νέων κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ21 με σχετική ευκολία, διότι είχε έξι βασικά χαρακτηριστικά:
Πρώτον, απέπνεε υγεία. Δεύτερον, ήταν όλοι μία παρέα. Τρίτον, είναι γεμάτη ταλέντο και ποιότητα. Τέταρτον, αν εξαιρέσει κανείς τον Βασιλόγιαννη και τον Σοϊλέδη, δεν στιγματίστηκε από άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Πέμπτον, είχε τσαμπουκά, πείσμα και αποφασιστικότητα, ακόμα και σε έδρες όπου οι αντίπαλοι μετέτρεψαν σε "ζούγκλα". Και, έκτον, είχε ένα καλό και σοβαρό προπονητή, ο οποίος γνωρίζει και μπορεί να μεταφέρει, τι εστί κάποιος να φοράει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.
Αυτά που διέθεταν οι νέοι, δεν τα είχαν (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος) οι παίκτες της πρώτης ομάδας, γι΄ αυτό "τρέχουν" τώρα στα πλέι οφ. Οι πιτσιρικάδες, εν τη αγνοία τους, έδωσαν ένα καλό μάθημα στους μεγαλύτερούς τους και με τον τρόπο τους φώναξαν "παρών" στέλνοντας το μήνυμα στη διοίκηση.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης το έλαβε (το μήνυμα) και, όπως έχει πει σε συνεργάτες του, ανεξάρτητα από το ποιός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία, θα είναι αρκετοί οι πιτσιρικάδες που θα ακολουθήσουν την ομάδα το καλοκαίρι στην προετοιμασία και θα ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε, οι νέοι κανονισμοί επιβάλλουν ο Ολυμπιακός να διαθέτει τουλάχιστον οκτώ Έλληνες παίκτες στο ρόστερ του.
Το σημαντικό όμως είναι να βρεθεί ένας άνθρωπος να "δουλέψει" σωστά και να εμπιστευτεί τους νεαρούς πρωταθλητές. Γιατί, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, την τελευταία διετία, ούτε ο Βαλβέρδε ούτε πολύ περισσότερο οι Κετσπάγια, Ζίκο και Μπάντοβιτς ασχολήθηκαν σοβαρά με τους νεαρούς του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: