Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τζόναθαν στον Ολυμπιακό

Ο Τζόναθαν Γουίντερ (winder) που στα αγγλικά το όνομά του σημαίνει κουρδιστός θα είναι εκτός απροόπτου ο νέος πασαδόρος του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος Αμερικανός διεθνής συμφώνησε με την ομάδα του Πειραιά και θα αντικαταστήσει τον Γερμανό Σιμόν Τίσερ, ο οποίος δεν δέχτηκε μείωση συμβολαίου (είχε 160.000 ευρώ) και αποφασίστηκε συναινετικό διαζύγιο.
Ο Γουίντερ (ύψος 2,03 μ.) το 2008 κλήθηκε στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ και παράλληλα αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα με την Τουρσουά. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Pepperdine University και το 2005 αναδείχθηκε πρωταθλητής. Συμπεριλήφθηκε τέσσερις φορές στην καλύτερη εξάδα. Το 2007 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς. Ως αρχηγός της πανεπιστημιακής ομάδας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007.
Ο Γουίντερ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα ανακοινώσει τη μεταγραφή μετά την ανακοίνωση του αριθμού των ξένων και των κοινοτικών στην Α1 Ανδρών από τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή. Εάν υπάρξει περιορισμός σε τρεις ξένους και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τον Αμερικανό Γιαμπλόνσκι και τον Βραζιλιάνο Ραφαέλ, ίσως να στραφεί στην περίπτωση κοινοτικού, ενώ ο Βούλγαρος Αντρέι Ζέκοφ έχει ήδη στα χέρια του πρόταση 190.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: