Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Με Κώστα Παπανικολάου το TCBC

Με μεγάλο ενθουσιασμό δέχτηκαν το πρωί της Τετάρτης 30/06/2010 στο 2ο Triple Crown Basketball Camp τον Κώστα Παπανικολάου, ένας από τους νεότερους παίκτες που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή με την φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο διεθνής φόργουορντ, που ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος παίκτης το 2009, μίλησε στους νεαρούς αθλητές του Camp για την πορεία του στο χώρο του μπάκετ, και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Πέρασε από κάθε ομάδα παιδιών ξεχωριστά κατά την διάρκεια των προπονήσεων και εξέφρασε την χαρά του, που κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο μεταξύ των συνεχών προπονήσεων με την Εθνική ομάδα για να βρεθεί μαζί με τους αθλητές του Triple Crown Basketball Camp.
Ο ίδιος τόνισε: "Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βρισκόμουν και εγώ στη θέση σας και μάλιστα με κάποιους από εσάς μπορεί να έχω και την ίδια ηλικία! Χαίρομαι που βλέπω ότι πολλά παιδιά ασχολούνται σοβαρά με το μπάσκετ. Είστε τυχεροί που έχετε μαζί σας 3 ανθρώπους πρότυπα να σας βοηθούν και να σας συμβουλεύουν. Με την πολυετή πείρα τους μπορούν να σας καθοδηγήσουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και είμαι σίγουρος ότι αυτή η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!!".
Συνέχισε, τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς προσπάθειας: "Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να φτάσεις ψηλά. Δεν υπάρχει πλάγιος τρόπος για να επιτύχεις! Πρέπει να έχεις αφοσίωση και πειθαρχεία σε αυτό που κάνεις και να επικεντρώνεσαι στους στόχους σου".
Στην ερώτηση που του τέθηκε "Τι σημαίνει το μπάσκετ για εσάς; Υπάρχει κάποιο άλλο άθλημα που να σας αρέσει εξίσου;" εκείνος δήλωσε ότι:
"Μου αρέσει ο αθλητισμός γενικά και παλαιότερα έπαιζα βόλεϋ. Το μπάσκετ, όμως, είναι για εμένα τρόπος ζωής και μου είναι πολύ δύσκολο να μείνω για 1-2 μέρες χωρίς να παίξω!".
Η απάντησή του σε μια ερώτηση που δέχτηκε από έναν αθλητή σχετικά με την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα ήταν: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από το να φοράς την φανέλα με το εθνόσημο!! Νιώθεις μεγάλη υπερηφάνεια όταν κάποιος σου αναθέτει να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου διεθνώς. Είναι μοναδικό συναίσθημα και σας εύχομαι να το νιώσετε και εσείς".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις, οι ιδρυτές του Triple Crown Basketball Camp, ευχαρίστησαν θερμά τον καλεσμένο τους για την υπερπροσπάθεια που έκανε για να παρευρεθεί έστω και για λίγο, παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα. Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία για το δύσκολο καλοκαίρι που τον περιμένει, τόσο με την Εθνική Νέων, όσο και με την Εθνική Ανδρών και του απένειμαν την αναμνηστική πλακέτα με την χαρακτηριστική κορώνα της Triple Crown Basketball!

Δεν υπάρχουν σχόλια: