Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Παράταση 48 ωρών για Μπιέλιτσα

Οι ανατροπές στην υπόθεση του Νεμάνια Μπιέλιτσα είναι συνεχείς και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς την έκβασή της. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός φαινόταν πως είχε το πάνω χέρι, χθες το μεσημέρι η Κάχα Λαμποράλ ήταν δεδομένο πως θα τον αποκτήσει, αλλά μερικές ώρες αργότερα η πλευρά του παίκτη τόνιζε πως δεν υπάρχει τελική απόφαση.
Επί της ουσίας ο Σέρβος έχει πιεστεί από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να έρθει στο λιμάνι και γι' αυτό δεν έχει ακόμα πει το «ναι» στην καλύτερη προσφορά των Βάσκων. Ετσι οι δύο εκπρόσωποί του, ο Λουτσιάνο Καπιοκιόνι και ο Μπόγιαν Τάνισεβιτς ανέφεραν χθες το βράδυ πως ο πελάτης τους χρειάζεται άλλες δύο μέρες για να πάρει την τελική του απόφαση.
Παράλληλα ο Καπικιόνι ανέφερε πως οι προσφορές δεν απέχουν πολύ και πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αυξήσει τη δική τους πρόταση από τρία σε τέσσερα χρόνια. Το πρόβλημα είναι πως η Κάχα δίνει 900.000 ευρώ το χρόνο στον Μπιέλιτσα, ποσό το οποίο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν.
Κάτι λογικό, αφού τα χρήματα αυτά είναι υπερβολικά για έναν παίκτη που ναι μεν έχει αστείρευτο ταλέντο, αλλά ακόμη δεν θεωρείται καταξιωμένος αστέρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Παράλληλα οι Ισπανοί του προσφέρουν τη δυνατότητα μετά το δεύτερο χρόνο να φύγει για το ΝΒΑ, οπού τον περιμένουν οι Τίμπεργουλφς, οι οποίοι τον επέλεξαν στο φετινό ντραφτ.
Πίεση από «Ντούντα»
Χθες το μεσημέρι οι Πειραιώτες έκαναν γνωστό πως αποσύρουν την προσφορά τους και το στοιχείο αυτό «ταρακούνησε» την πλευρά του παίκτη. Ο Ιβκοβιτς ανέλαβε δράση στο Βελιγράδι, οπού βρίσκεται και ο άμεσος συνεργάτης του, Βαγγέλης Αγγέλου. Ενώ, λοιπόν, είχε γίνει γνωστό πως χθες το βράδυ ο Μπιέλιτσα θα ανακοίνωνε επίσημα την απόφασή του, μέσω των εκπροσώπων του απλά γνωστοποίησε πως αυτό θα συμβεί εντός των προσεχών 48 ωρών. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να του δώσει τα 900.000 ευρώ της Κάχα, καθώς συν τοις άλλοις πρέπει να πληρώσει και τουλάχιστον μισό εκατομμύριο στην Μπένετον, η οποία έχει τα δικαιώματά του, αλλά θα δώσει ένα μερίδιο και στον Ερυθρό Αστέρα. Το παράδειγμα του Ζόραν Ερτσεγκ, που κόστισε συνολικά πέντε εκατομμύρια ευρώ, έχει κάνει τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ να είναι πιο εγκρατείς και δεν είναι διατεθειμένοι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για τον Μπιελίτσα.
Την ίδια στιγμή, όμως, εκτιμούν ότι η προσφορά τους είναι αρκετά καλή για να πείσει τον Σέρβο να έρθει στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: