Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Θρύλε βάλε κι άλλα γκολ

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Superliga που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Μπορούσε περισσότερα, βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε.
Οι ερυθρόλευκοι παίκτες απαρτίζουν μια νέα ομάδα στην ουσία, η οποία τώρα προσπαθεί να "δέσει". Είναι δύσκολο το έργο που έχει αναλάβει ο Βαλβέρδε. Μην νομίσει κανείς δηλαδή, πως επειδή ο Θρύλος έχει αποκτήσει τόσους παικταράδες, θα αρχίσει να μοιράζει σε κάθε αγώνα τριάρες και τεσσάρες. Μακάρι να γινόταν αυτό φυσικά, αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να επιτευχθεί.
Το θέμα με την ομάδα μας τούτο τον καιρό, είναι το γεγονός πως δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Δεν είναι πως δεν δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν τις μετουσιώνει σε γκολ. Να λοιπόν γιατί θα πρέπει να πούμε, Θρύλε βάλε κι άλλα γκολ. Για να αυξηθεί η παραγωγικότητά μας, αλλά και να "τελειώνουν" τα παιχνίδια υπέρ μας, δίχως να ανησυχούμε στο τέλος, όπως για παράδειγμα στις Σέρρες.
Τί εννοούμε; Πως ο Ολυμπιακός έχασε σωρεία ευκαιριών στο ματς με τον Ηρακλή και... έχασε με 2-1. Με την Κέρκυρα έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά "καθάρισε" το παιχνίδι προς το τέλος με τον Ριέρα. Όσον αφορά στις Σέρρες, η νίκη ήρθε με 0-1, ο Πανσερραϊκός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά υπήρχε μια μικρή ανησυχία, σχετικά με το τί θα γινόταν αν συνέβαινε το απρόοπτο για την ομάδα μας.
Αν λοιπόν οι παίκτες μας καταφέρνουν να μετουσιώνουν τις ευκαιρίες, τις πάμπολλες ευκαιρίες που δημιουργούν σε γκολ, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και συνάμα θα μπορούν να κρατούν δυνάμεις για τους επόμενους αγώνες.Τα παραδείγματα είναι πολλά κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπου ο Ολυμπιακός έβαζε 2-3 γκολ και μετά το παιχνίδι συνεχιζόταν πιο άνετα.
Αν λοιπόν οι παίκτες μας είναι σε θέση να σημειώνουν πολλά τέρματα, τότε δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Και θέαμα θα προσφέρουν και πιο ξεκούραστοι θα είναι στη συνέχεια του παιχνιδιού.Το θετικό λοιπόν είναι το γεγονός πως οι παίκτες μας δημιουργούν επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη εστία. Αυτές, θα μετουσιωθούν σε κάποια φάση σε γκολ. Τούτο είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με μια ομάδα που δεν δημιουργεί καν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: