Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάχνει για ψηλό ο Θρύλος

Σε μια εποχή που η θέση του σμολ φόργουορντ μοιάζει με είδος υπό εξαφάνιση για το ελληνικό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει να έχει σημαντικές λύσεις και μάλιστα εγχώριας προέλευσης. Με πρότυπο σμολ φόργουορντ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τον παίκτη τύπου Ραμούνας Σισκάουσκας, είναι γεγονός ότι τα τριάρια στην Ελλάδα σπανίζουν.
Η Εθνική ομάδα κλασικό παίκτη σε αυτή τη θέση πλην του Στράτου Περπέρογλου δεν διαθέτει. Ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει να ποντάρει πολύ στην αξιοποίηση του Κώστα Παπανικολάου (καθαρό τριάρι της επόμενης γενιάς), κράτησε τον Πελεκάνο που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στο Μαρούσι και μετά από μερικούς μήνες θα έχει στην διάθεσή του και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος βέβαια αγωνίζεται και στη θέση "4".
Αν στους τρεις αυτούς Έλληνες προσθέσει κάποιος και την αποκάλυψη του Μουντομπάσκετ Μάρκο Κέσελι, τότε μπορεί εύκολα να κατανοήσει ότι οι "ερυθρόλευκοι" αν μη τι άλλο διαθέτουν λύσεις για τη θέση του σμολ φόργουορντ.
Βέβαια στο σύγχρονο μπάσκετ οι θέσεις είναι κάτι το σχετικό. Είναι πολύ πιθανό ως σίγουρο ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα χρησιμοποιεί πεντάδες με τρία γκαρντ (Παπαλουκά, ή Τεόντοσιτς, Σπανούλη και Λούκας), ή π.χ. σχήμα με τον Κέσελι στο "4" κτλ. Οι πληροφορίες λοιπόν για μια ακόμα μεταγραφή στον Πειραιά είναι κάπως συγκεχυμένες, όσον αφορά το σε ποια θέση θα παίζει ένα τυχόν νέο απόκτημα.
Στο "3" όπως αναλύσαμε πριν οι λύσεις μοιάζουν αρκετές και αξιόπιστες στο "4" όμως, ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για παίκτη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα ένας καλός αθλητής που θα μπορούσε να παίξει με επιτυχία στο "4" και στο "5" έχοντας σαν βασικό χαρακτηριστικό του την ταχύτητα, να είναι το τελευταίο κομμάτι στο φετινό "ερυθρόλευκο" παζλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: