Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το πλάνο του Ερνέστο

Τα αλλάζει όλα εν όψει Αρη, ΠΑΟ ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο μυαλό του Ισπανού τα συγκεκριμένα ματς αποτελούν ευκαιρία επιβεβαίωσης του αυτονόητου, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κλείσει με νίκες, τα στόματα των όποιων αμφισβητιών...
Γι' αυτό ενημέρωσε τους παίκτες πως οι μέρες που ακολουθούν είναι οι πιο κρίσιμες της έως τώρα πορείας, βάζοντας σε εφαρμογή το πλάνο των 10 ημερών που έχει σχεδιάσει και το οποίο έχει απώτερο σκοπό να βρεθεί ο Ολυμπιακός στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σε αυτά τα κρίσιμα ματς. Με βάση τον πρόγραμμα, που έχει φτιάξει με τους συνεργάτες του οι προπονήσεις του διημέρου θα είναι πολύ σκληρές και θα περιλαμβάνουν πολλές ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Με μπάλα φυσικά.
Επιθυμία του είναι να καταφέρει να «πνίξει» στην πίεση τους αντιπάλους του, ανεβάζοντας περισσότερο το πρέσινγκ. Και επειδή για να γίνει αυτό, χρειάζονται πολλές ανάσες, θέλει η αερόβια ικανότητα των ποδοσφαιριστών του να είναι στα ύψη. Αυτό το πρόγραμμα θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές την ερχόμενη βδομάδα, πριν απο το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.
Θέλει να βελτιώσει και κάποια επιμέρους στοιχεία της τακτικής και για αυτόν τον λόγο έχει αποφασίσει να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι. Κυρίως, μάλιστα, θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι από τα άκρα. Διότι γνωρίζει πως οι προσεχείς αντίπαλοι υστερούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: