Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

"Διπλό" στο ΟΑΚΑ

O Φρανσουά Μοντέστο ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στις νίκες με ΠΑΟΚ και Εργοτέλη και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και στο ματς με την ΑΕΚ. Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπως τόνισε, είναι η νίκη και εν κατακλείδι η κατάκτηση του τίτλου.
«Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι για εμάς σαν το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Θα είναι σίγουρα δύσκολο, αφού θα παίξουμε στο γήπεδό τους, και θα έχουν αρκετό κόσμο. Θα πάμε να κερδίσουμε όμως» ανέφερε αρχικά ο Γάλλος αμυντικός και συμπλήρωσε: «Εχουμε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη από αυτούς. Πάντα τέτοια ντέρμπι είναι δύσκολα. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Οπως είπα και πρίν, όμως, θα πάμε για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε νίκη με τυην ΑΕΚ και φυσικά τον τίτλο στο τέλος της σεζόν»
Αναφερόμενος στο πρωτάθλημα που θα είναι και το πρώτο της καριέρας του: «Είμαστε όλοι εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε με μοναδικό στόχο να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ο δρόμος, όμως, είναι μακρύς και δύσκολος. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θέλουν να μας πάρουν τον τίτλο, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε»
Για την απόδοσή του: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα παίξω καλύτερα από αυτό που έπαιξα κόντρα στον Εργοτέλη. Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Σημασία, εξάλλου, έχει το παρόν, το σήμερα και όχι το μέλλον. Αυτή τη στιγμή έχει σημασία πως είμαι και αισθάνομαι καλά. Υπάρχει γενικώς εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα και καταφέρνουμε να κερδίζουμε»
Βεβαίως ο Μοντέστο δεν γινόταν να μην κάνει ειδική μνεία στον κολλητό του φίλο και κορυφαίο παίκτη των «ερυθρόλευκων» Κέβιν Μιραλάς: «Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Τον γνωρίζω από την Γαλλία. Γενικά έχει κάνει πολύ καλή πορεία στην καριέρα του έως τώρα. Στη Σεντ Ετιέν έπαιζε διαφορετικά. Δεν έπαιζε τόσο στην επίθεση. Για αυτό και έμοιαζε με ρίσκο εδώ που τον είδα να παίζει ως επιθετικός. Απέδειξε όμως ότι μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλά και σε αυτήν την θέση. Είχε μάθει να δουλεύει διαφορετικά. Είναι νεαρός και έχει πολλά να προσφέρει. Θ αείναι καλό για τον Ολυμπιακό να τον κρατήσει περισσότερο».
Ο 32χρονος αμυντικός αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη λέγοντας: «Δεν είχαμε πολύ χρόνο. Θέλαμε να κερδίσουμε και μέχρι να βάλουμε το πρώτο γκολ είχαμε 4-5 ευκαιρίες. Τώρα είμαστε 3 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: