Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ομάδα που θα γράψει ιστορία!

Τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να τον... φοβάσαι στα δύσκολα! Οι "ερυθρόλευκοι" όσο πιέζονται από διαιτησίες, τραυματισμούς και... αλαζονικές τάσεις από τους αντιπάλους, τόσο ευκολότερα κερνούν το ένα γκολ μετά το άλλο και ισοπεδώνουν όποιον βρεθεί απέναντί τους! Υπό αυτήν την έννοια, η νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ ήταν απλά ένα πιστοποιητικό που αποδεικνύει ποια ομάδα είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος. Όποιος κι αν θέλει να πιστέψουμε ότι υπάρχει έστω μία ομάδα στο πρωτάθλημα που να έχει καλύτερη ποιότητα και προοπτικές από τον Ολυμπιακό, απλά σφάλει! Ουδείς άσφαλτος, που θα έλεγε και η LADY Άντζι αλλά σε επίπεδο εικόνας και ποιότητας, δεν υφίσταται καν ανταγωνισμός!
Ο Ολυμπιακός παίζει "α λα Μπαρτσελόνα" αλλά όχι τυχαία! Ακολουθεί ένα μοντέλο που μόνον αυτός εν Ελλάδι θα μπορούσε να ακολουθήσει λόγω ποιότητας, τεχνικής και προπονητή. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα. Ποδόσφαιρο με ταχύτητα, πάσες "με τη μία", μπόλικη κίνηση χωρίς την μπάλα και άριστη εκμετάλλευση των κενών χώρων. Αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο που όλοι γουστάρουμε να βλέπουμε; Γρήγορο, απλό, συναρπαστικό! Κι εδώ που τα λέμε, τα σχέδια είναι για τους προπονητές αλλά οι παίκτες καλούνται να τα υλοποιήσουν.
Κι αν μια ομάδα διαθέτει παικταράδες τύπου Μιραλάς, Ρόμενταλ, Ριέρα, Ντουντού, Φέτφα (εξαιρούνται οι απόντες από το εν λόγω παιχνίδι), τότε ο προπονητής γίνεται περήφανος πιο σύντομα αλλά και πολύ μάγκας! Διότι αυτός πιστώνεται το "Ισπανικό" στιλ ποδοσφαίρου με πινελιές από τον ρεαλισμό Δανών και Βέλγων.
Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αν δεν προκύψουν φοβερά και τρομερά πράγματα θα κατακτήσει τον τίτλο! Ωστόσο, είναι σαφές ότι αυτό που δημιουργείται στον Πειραιά πρώτον δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και δεύτερον μπορεί να φτάσει την ομάδα σε επίπεδα απόδοσης που ουδείς ακόμη μπορεί να ψυχανεμιστεί. Με λίγα λόγια, καλά είναι τα όσα βλέπουμε και μας φαίνονται "μαγικά" αλλά αν αυτή η ομάδα δεν "χαλάσει" για κάποιον λόγο, τότε ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα γράψει ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: