Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Το καλοκαίρι η ελληνοποίηση

Οπως και στην περίπτωση της επικείμενης απόκτησης του Γιάννη Μανιάτη, έτσι και για τις υπόλοιπες υποθέσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που είναι στο «στόχαστρο» των «ερυθρόλευκων» όλες οι κινήσεις που θα γίνουν από τώρα θα έχουν κοινό παρανομαστή το καλοκαίρι.
Οι Πειραιώτες θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους ό,τι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά, γι' αυτό και έχουν στη λίστα τους περιπτώσεις νεαρών παικτών που έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν μελλοντικά με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε δεν θέλει να γεμίσει το ρόστερ του τον Ιανουάριο οδήγησε σε αυτή την απόφαση, που έχει ως στόχο από τη μία να ακολουθήσει η διοίκηση τα «θέλω» του προπονητή και από την άλλη να γίνει η ελληνοποίηση που θεωρείται απαραίτητη τόσο από τον Μαρινάκη όσο και από τον Βαλβέρδε.
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να γεμίσει το ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι με Ελληνες παίκτες και ειδικά νεαρούς, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ψηλά στη σχετική λίστα τους τέσσερις ιδιαίτερα ταλαντούχους παίκτες παρακολουθώντας στενά την πορεία τους. Ο λόγος για τον Ανάκογλου του Πανσερραϊκού, τον Καραγκούνη του Ατρόμητου, τον Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης και τον Βέλλιο του Ηρακλή.
Και οι τέσσερις έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι πολύ πιθανό να κάνουν από τώρα την κίνησή τους για να τους «καπαρώσουν» για το καλοκαίρι.
Ο Βέλλιος, μάλιστα, από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει. Επίσης και ο Φορτούνης θεωρείται πολύ καλή περίπτωση, όπως και αυτή του Ανάκογλου, με τις πληροφορίες να θέλουν τους Πειραιώτες να έχουν κάνει μια πρώτη συζήτηση με την ομάδα των Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: