Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κυρίαρχος ο Ισπανός

Όσο περνάει ο καιρός, ο Ερνέστο Βαλβέρδε κερδίζει όλο και περισσότερο το Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Ισπανός έχει πάρει πάνω του την ομάδα και ο μεγαλομέτοχος έχει να ασχοληθεί μόνο με τα διοικητικά. Ειλικρινά και από όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες ομάδες τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για μια διοίκηση; Στου Ρέντη δεν κουνιέται άνθρωπος! Ο Βαλβέρδε χωρίς φωνές και συγκρούσεις έχει επιβάλλει την απόλυτη τάξη.
Άπαντες τον σέβονται. Αντιλαμβάνονται τη δουλειά του. Τον βλέπουν ότι κοπιάζει καθημερινά και μάλιστα έχοντας σχέδιο και αποτέλεσμα. Ακόμη κι αυτοί που έχουν παράπονα δεν τολμούν να τα… επικοινωνήσουν γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν. Ένας το προσπάθησε και το πληρώνει… Λέτε ότι το μήνυμα δεν το έπιασαν οι άλλοι; Το έπιασαν και το παραδέχονται στις συζητήσεις με όσους εμπιστεύονται…
Ακόμη και η σημερινή συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δίνει πόντους στον Ισπανό προπονητή (λάθος αναφέρεται ως Βάσκος, αφού είναι γεννημένος στο Βιαντάρ Ντε Λα Βέρα, προάστιο της Εξτρεμαδούρα). Οι προπονητές συνηθίζουν να ζητάνε παίκτες ακόμη κι όταν ξέρουν ότι η ομάδα τους είναι πλήρης. Κυρίως λόγο ανασφάλειας. Σου λένε, αφού μου παίρνουν γιατί να πω όχι.
Ο Βαλβέρδε όμως δεν αισθάνεται ανασφάλεια… Βλέπει ότι η ομάδα του είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες. Αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη δεν υπάρχουν, ενώ γνωρίζει ότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν είναι τόσο πλούσια όσο η καλοκαιρινή. Πέραν αυτών, αντιλαμβάνεται και τη μεγάλη οικονομική θυσία της νέας διοίκησης πριν από λίγους μήνες και με έξυπνο τρόπο την διευκολύνει. Αυτά νομίζετε δεν λαμβάνονται υπόψιν; Και για να μην παρεξηγούμαστε δεν το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους. Το κάνει γιατί ξέρει, βλέπει και το πιστεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: