Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Προκλητικός ο αποτυχημένος πρόεδρος

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να κατάγεται από την Λάρισα και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος από το Κρασνοντάρ της Ρωσίας, αλλά αμφότεροι φαίνεται πως ομιλούν την "γαλλικήν", όπως θα μπορούσε κάποιος, που περνούσε τυχαία από το κλειστό της Πυλαίας στον χθεσινοβραδινό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, εύκολα να διαπιστώσει.
Την αρχή μάλλον θα έκανε ο "Λάζος", αφού ως πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΚ οφείλει να είναι γλωσσομαθείς, όμως παρότι ο V-Span έχει αγωνιστεί εκτός Ελλάδας μόνο στο "φτωχό" ΝΒΑ (Ντάλας Μάβερικς), ήταν σε θέση να του απαντήσει κατάλληλα, και ίσως και με τη σωστή προφορά. Γιατί όταν φοράς την τιμημένη φανέλα με τον Ολυμπιονίκη Έφηβο δε σε απασχολούν οι 20 πόντοι διαφοράς ύψους. Άλλωστε ο Σπανούλης έχει αντιμετωπίσει τα θηρία από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού, και δεν είναι τυχαίο και το δεύτερο ψευδώνυμο του "ερυθρόλευκου" πόιντ-γκαρντ, που δεν είναι άλλο από το "Kill Bill".
Μπορεί η αφορμή να ήταν μία φάση του αγώνα, όμως οι αιτίες πολύ πιθανό να βρίσκονται στα προ μηνών γεγονότα της ταλαίπωρης ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Τότε που η απεργία των παικτών με αρχηγό τον Παπαδόπουλο έληγε άδοξα με τους μπασκετμπολίστες αρκετών ομάδων να τη σπάνε, μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού. Αυτό ώθησε και τον υψηλόσωμο σέντερ να χάσει το προεδρικό του αξίωμα, αφού νιώθοντας ότι δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των συναδέρφων του οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Να ήταν ο πληγωμένος του εγωισμός; να ξύπνησε μέσα του η "Ρωσική Αρκούδα"; Όπως και να 'χει βρήκε την ευκαιρία χθες, που έπαιζε και εντός έδρας, να εκδηλώσει τον πρωθύστερο βουβό θυμό του. Ευτυχώς που ο Βασίλης είναι ψύχραιμο και λογικό παλικάρι και το θέμα δεν πήρε έκταση. Το επεισόδιο βέβαια πέρασε σχεδόν απαρατήρητο αφού τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια στο κλειστό της Πυλαίας μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι ως μπασκετική χώρα και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: