Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Τρεις ροπαλιές στον Ηρακλή

Μόνο στο τελευταίο σετ μπόρεσε να υπάρξει στο τάραφλεξ η ομάδα του Ηρακλή Κηφισιάς αφού τα κορίτσια μας ήταν καταιγιστικά και πήραν μια εύκολη νίκη και το πολύτιμο τρίποντο με 3-0 σετ, μπαίνοντας με το δεξί στο πρώτο αγώνα της δεύτερης και πιο ουσιαστικής φάσης του πρωταθλήματος Α1 βόλεϊ γυναικών.
Με ένα 4-0 σερί ξεκίνησαν τα κορίτσια μας, κάτι που ανάγκασε τον Ηρακλή να πάρει νωρίς νωρίς το πρώτο τάιμ-άουτ. Στη συνέχεια ισορρόπησε και η διαφορά έφτασε στον πόντο με ένα μικρό σερί του Ηρακλή αυτή τη φορά 4-1. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ έφτασαν τα κορίτσια μας με μια διαφορά 3 πόντων. Η συνέχεια ήταν για τον Ολυμπιακό που αύξησε τη διαφορά μέχρι το 2ο τεχνικό τάιμ-άουτ στους 6 πόντους. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 9 και διατηρήθηκε μέχρι το 23-14, αλλά κάπου εκεί η Κυριακίδου τελείωσε το σετ με 25-14.
Το δεύτερο σετ είχε το ίδιο ξεκίνημα με το πρώτο με την Μάγια Ογκνιένοβτις στο σερβίς και το σκορ να φτάνει 5-0. Ο Ολυμπιακός έφτασε για άλλη μια φορά πρώτος στο τεχνικό τάιμ-άουτ με τη διαφορά στους 6 η οποία συνέχισε να μεγαλώνει. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ το ταμπλό έδειχνε 16-7 και ο Ηρακλής έμοιαζε να μη μπορεί να αντιδράσει. Και όντως δεν κατάφερε να πλησιάσει αφού στο υπόλοιπο σετ πήρε μόλις 3 πόντους και το έχασε με 25-10.
Το τρίτο και τελευταίο σετ ξεκίνησε με ένα ωραίο πλασέ της Γκίμπσον αλλά η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική από τα πρώτα σετ. Ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος να τα δώσει όλα και οι κοπέλες μας ένιωσαν την παρουσία του για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η διαφορά παρέμενε μικρή αλλά ήταν ο Ηρακλής που έφτασε για πρώτη φορά πρώτος στο τεχνικό τάιμ-άουτ με σκορ 7-8. Το σκορ έμεινε υπέρ των φιλοξενουμένων μέχρι το 13-13 όπου ο κ.Νικολάκης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Με σημαιοφόρο την Κόλεβα (που παρεμπιπτόντως είναι άρρωστη εδώ και μία βδομάδα) ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του και με ένα σερί 7-1 έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Η συνέχεια ήταν απλά διαδικαστική αφού οι Κηφισιώτισσες κατάφεραν να πάρουν μόνο τρεις ανάσες πριν υποκύψουν ολοκληρωτικά στην ανωτερότητα του Θρύλου και στο 25-17 που έδωσε το πρώτο πολύτιμο τρίποντο στη δεύτερη και πιο σημαντική φάση του πρωταθλήματος.
Τα σετ: 25-14, 25-10, 25-17

Δεν υπάρχουν σχόλια: