Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Όπως η Μπαρτσελόνα...

Η διαφορά των επτά βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός από τον… αιώνια δεύτερο Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα συναντάται μόνο σε άλλα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το ισπανικό και το κυπριακό με Μπαρτσελόνα και ΑΠΟΕΛ, αντίστοιχα, να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο με τον Θρύλο!
Γενάρης μήνας και ο τίτλος βρίσκεται με τον ένα πόδι στο Λιμάνι του Πειραιά. Το +7 των «ερυθρολεύκων» (51β.) από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (44β.) είναι διαφόρα που δίνει αυτοδυναμία στον Θρύλο και τον χρίζει, αν όχι από τώρα πρωταθλητή, αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Super League.
Υστερα από μια μικρή έρευνα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρήκαμε ότι μόνο οι πρωτοπόρες ομάδες της Μπαρτσελόνα και του ΑΠΟΕΛ έχουν διαφορά επτά βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας στα πρωταθλήματα της Ισπανίας και της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα μετά τη σαββατιάτικη εκτός έδρας νίκη της επί της Χέρκουλες με 3-0 και τη χθεσινή εκτός έδρας ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Οσασούνα με 1-0, βρίσκεται με 58 βαθμούς στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος σε 21 αναμετρήσεις, επτά βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (51).
Στο κυπριακό πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ μετά τη χθεσινή νίκη επί του Απόλλωνα με 2-1 παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 47 βαθμούς σε 19 παιχνίδια, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 40 βαθμούς η Ομόνοια Λευκωσίας.
Βέβαια, υπάρχουν και τρεις ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που δεν είναι υπερβολή να πούμε πως βρίσκονται με τα δύο πόδια στο βάθρο και περιμένουν την απονομή της κούπας! Αυτές είναι: 1. η Σαχτάρ Ντόνετσκ (52β.) που σε 19 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα Ουκρανίας έχει πάρει διαφορά 12 βαθμών από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου (40 β.), 2. η Πόρτο (50β.) που βρίσκεται 11 βαθμούς ψηλότερα από την Μπενφίκα (39β.) με 18 ματς, ένα παραπάνω από τους «Αετούς, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και 3. η Ντόρτμουντ (50β.) με διαφορά 11 βαθμών από την Μπάγερν Λεβερκούζεν (39β.) σε 20 αναμετρήσεις της Bundesliga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: