Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Έβγαλε κι αυτή την υποχρέωση

Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Πανελλήνιο στο ΣΕΦ, καθώς επικράτησε με 79-61 πετυχαίνοντας την 19η νίκη του στην Α1. Κορυφαίοι για τον Θρύλο οι Γλυνιαδάκης (13π.), Πελεκάνος (8π.) και Παπαλουκάς (7π., 7 ασίστ).
Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Α1.
Υπό το βλέμμα 1.500 φίλων τους, οι Πειραιώτες, οι οποίοι πήγαν στο ΣΕΦ και με σβηστές τις... μηχανές έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στο συγκρότημα των "Ολυμπιονικών".
Την ίδια ώρα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκούρασε αρκετά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Θρύλου, έτσι ώστε, να είναι φρέσκα ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα αξιοσημείωτα, η πολύ καλή παρουσία δύο παικτών, οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν πάρα πολύ χρόνο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο λόγος για τους Γλυνιαδάκη και Πελεκάνο, οι οποίοι έδειξαν στον προπονητή τους, ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω τους.
Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά ορεξάτος στον αγώνα με τον Πανελλήνιο, έχοντας πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι του. Με τον Γλυνιαδάκη και τον Πελεκάνο να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα και να δείχνουν ότι μπορεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να στηριχτεί πάνω τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη η ομάδα του Πειραιά δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από την αρχή είχαν ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση.
Ο Θρύλος τελείωσε την πρώτη περίοδο έχοντας φτάσει την διαφορά στο +14 (28-14) και με τον Γλυνιαδάκη να κάνει πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια (13 πόντους).
Στην δεύτερη περίοδο τα παιδιά του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν σαφώς πιο χαλαρά στο ματς, επηρεασμένα από την διαφορά που είχαν αποκτήσει από το πρώτο δεκάλεπτο. Κακές επιλογές στην επίθεση και κάποια λάθη στην άμυνα με την ψαλίδα να κλείνει στους 9 πόντους για τον Θρύλο, εφτά λεπτά πριν λήξη το ημίχρονο. Κάπου εκεί, όμως, οι Πειραιώτες αφυπνίστηκαν και με τους Μαυροκεφαλίδη και Παπαλουκά έφτασαν πάλι την διαφορά στο +12. Ειδικά στα τελευταία 4 λεπτά, οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί, καθώς πέρασαν περισσότερες φορές την μπάλα μέσα στην ρακέτα με τους Μαυροκεφαλίδη και Νεστέροβιτς να τελειώνουν τις φάσεις με σχετική άνεση.
Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Ντούντα να δοκιμάζει διάφορα σχήματα τα οποία θα του φανούν χρήσιμα στην συνέχεια. Με τον Νίλσεν, όμως, να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του στην άμυνα και τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει, ο Θρύλος έκλεισε την περίοδο με σκορ 62-50.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Θρύλος έχοντας διαφορά ασφαλείας, έκανε συντήρηση δυνάμεων.
Όποτε χρειάστηκε πόντους, οι Βασίλης Σπανούλης (6 πόντους) και Γιοτάμ Χαλπερίν (6 πόντους) δήλωσαν "παρών", σφραγίζοντας τη νίκη για τους γηπεδούχους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 7 (7 ασίστ, 2 κλεψ.), Σπανούλης 11 (3 ασίστ, 3 κλεψ.), Γλυνιαδάκης 13 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 8 (8 ριμπ.), Νεστέροβιτς 7, Χαλπερίν 8, Πελεκάνος 8, Γκόρντον 9, Παπανικολάου 2, Νίλσεν 6, Ερτσεγκ, Κατσίβελης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: