Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Ο χαρακτήρας της ομάδας μας είναι δυνατός"

Ο Ματ Νίλσεν υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός έχει δυνατό χαρακτήρα ως ομάδα και καλείται να τον δείξει στον τέταρτο προημιτελικό της σειράς με τη Σιένα... Ο Αυστραλός πάουερ φόργουορντ κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο (άρχισε στη βασική πεντάδα στην τρίτη περίοδο και έπαιξε συνολικά 14:10) του τρίτου προημιτελικού με τη Σιένα, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς.
Ο διεθνής παίκτης, όμως, ήταν φιλότιμος, σκόραρε πέντε πόντους σε μετρημένες προσπάθειες (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, μία ασίστ) και έδωσε ό,τι μπορούσε πάνω στο παρκέ. Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, που βρήκε τη Σιένα νικήτρια με 81-72, στάθηκε στην επιθετικότητα της Πρωταθλήτριας Ιταλίας και υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έχει μία ακόμα ευκαιρία το βράδυ της Πέμπτης (31/3, 22:00) στην ιταλική πόλη. "Ήταν πιο επιθετικοί από εμάς. Δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Πλέον, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πρέπει να παλέψουμε στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς και να παίξουμε πιο σκληρά", τόνισε ο Νίλσεν και συμπλήρωσε: "Αν κοιτάξουμε και τα τρία παιχνίδια, στο πρώτο ήμασταν εμφανώς ανώτεροι. Ήμασταν επιθετικοί και εξαιρετικοί στην άμυνα. Αυτός είναι ο οδηγός μας. Το θέμα των ριμπάουντ είναι μέρος της επιθετικότητας και της ενέργειας".

Όσο για το κρίσιμο ματς της Πέμπτης (31/3), τόνισε: "Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας να συγκεντρωθούμε απόλυτα και να κερδίσουμε για να γυρίσουμε στην Αθήνα και να παίξουμε εκεί την πρόκριση. Θα παλέψουμε στο παιχνίδι που ακολουθεί, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε". "Ο χαρακτήρας της ομάδας μας είναι δυνατός. Θέλουμε να τον δείξουμε στο επόμενο ματς", κατέληξε ο 33άχρονος πάουερ φόργουορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: