Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο ο Ντιν Μπουζάνης

Για την απόκτηση του 20χρονου ταλαντούχου τερματοφύλακα της Λίβερπουλ με ελληνικές ρίζες, Ντίν Μπουζάνη, κινείται σύμφωνα με αγγλικά μέσα ο Ολυμπιακός.

Έναν εκ των πλέον ταλαντούχων και εξελίξιμων τερματοφυλάκων έχει βάλει στο στόχαστρο όπως αποκαλύπτουν οι Βρετανοί ο Ολυμπιακός, ενώ παρότι δεν αναφέρουν αν η μετακίνησή του πρόκειται να γίνει με μορφή δανεισμού ή με κανονική μεταγραφή τονίζουν ότι ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός πορτιέρο είναι πολύ κοντά στο Λιμάνι!
Εξάλλου, το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για δύο τερματοφύλακες εκ των οποίων ο ένας πρέπει να είναι Έλληνας λόγω και τις δηλώσεις στη λίστα της UEFA για τη νέα σεζόν, προκρίνει τη συγκεκριμένη λύση, ενώ και η παρουσία του Μαθία που έχει άριστες σχέσεις με τη Λίβερπουλ βοηθά στο «κονέ» των δύο πλευρών.
Μάλιστα, από τη στιγμή που ο παίκτης θα έβρισκε εξαιρετικά δύσκολα χρόνο συμμετοχής στο «Άνφιλντ» μια πιθανή επιστροφή του και της οικογένειάς του στην πατρίδα θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα ως προοπτική. Παρακάτω ακολουθεί ένα σύντομο who is who του 20χρονου τερματοφύλακα και της… μάχης μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας για την Εθνική ομάδα.
Γιος Ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας ο ταλαντούχος τερματοφύλακας που θεωρείται φοβερά εξελίξιμος στη Βρετανία και τη Λίβερπουλ όπου ανήκει, είχε δηλώσει πολλάκις στο παρελθόν πως επιθυμούσε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής μας περισσότερο από ό,τι με εκείνη της Αυστραλίας, αλλά οι κλήσεις του από προπονητές της χώρας μας σταμάτησαν στο επίπεδο της Εθνικής Νέων.
Η Αυστραλία από τη μεριά της δεν έχασε την ευκαιρία και είχε καλέσει πρόσφατα τον Μπουζάνη στην ανδρική ομάδα των «Κανγκουρό» για τον επικείμενο φιλικό αγώνα με τη Γερμανία. Αν μάλιστα ο 20χρονος πορτιέρο είχε πάρει έστω και λίγο χρόνο συμμετοχής και πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της ανδρικής ομάδας, τότε αυτόματα το ελληνικό όνειρο τελείωνε, μια και όποιος παίκτης αγωνιστεί μία φορά με κάποια άλλη Εθνική τότε δεν μπορεί να το κάνει και με δεύτερη. Γνωστό το παράδειγμα του Χατζηπαναγή…
Μέχρι τώρα, ο 20χρονος κίπερ έχει αγωνιστεί οκτώ φορές με τα χρώματα της Εθνικής Αυστραλίας Κ-17, τρεις με την Κ-20 και μία με την Κ-23, ενώ τα ελληνικά χρώματα έχει φορέσει μόνο το 2008 για τρεις αγώνες της Εθνικής Νέων. Όλα όμως θα κριθούν, όπως προείπαμε, όταν ντεμπουτάρει με τις ανδρικές ομάδες.
Σε συλλογικό επίπεδο, το 2007 σε ηλικία 16 ετών πήγε στη Λίβερπουλ από την Αυστραλία και προπονήθηκε πολλές φορές με την πρώτη ομάδα. Στην πορεία δόθηκε δανεικός για να πάρει παιχνίδια στην αυστραλιανή Σίδνεϊ, και πλέον παίζει στην Άκρινγκτον Στάνλεϊ με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ να παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του. Άλλωστε θεωρειται μεγάλο ταλέντο και ήδη έχει προλάβει να δείξει πως μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο τερματοφύλακα.
Από την άλλη εμείς εδώ στην Ελλάδα, για μία ακόμη φορά δεν δείξαμε τη δέουσα προσοχή στην εξέλιξη του ταλαντούχου Έλληνα που επιθυμούσε διακαώς να φορέσει το ελληνικό εθνόσημο, όπως αποκάλυπτε σε κάθε ευκαιρία. Αν πάντως έρθει στο Λιμάνι, πιθανότατα να «χτυπήσει» την πόρτα και της Εθνική μας ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: