Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Τζιμπούρ των βαθμών

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να περηφανεύεται για τις φετινές εμφανίσεις του Σεμπάστιαν Λέτο, όμως ο Ολυμπιακός έχει τον δικό του πρωταγωνιστή, τον Ραφίκ Τζιμπούρ.
Αναγεννημένος και ουσιαστικός εμφανίζεται στα ματς του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν ο Αλγερινός επιθετικός. Σε 7 αγωνιστικές έχει σημειώσει 6 γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος στο πρωτάθλημα και οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» σε επιτυχίες χαρίζοντάς τους πολύτιμους βαθμούς.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τού έχει δώσει διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ και ο 27χρονος επιθετικός δείχνει να το απολαμβάνει δικαιώνοντας τον προπονητή του. Από τα πλάγια που έπαιζε στην «Ένωση», ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού τον μετέφερε μέσα στην περιοχή και ο Αλγερινός του το ξεπληρώνει με γκολ.
Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι τα φετινά του γκολ έχουν δώσει βαθμούς στην ομάδα του. Από τους 17 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον οι 9 στα ματς με Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, κατά μεγάλο ποσοστό οφείλονται σε αυτόν, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις, με ΟΦΗ και Άρη έχει λύσει τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του.
Ακόμα και στη μοναδική φετινή νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Ντόρτμουντ ο Τζιμπούρ άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας όταν με το γκολ του έκανε το 2-1, βάζοντας σε κρίσιμο σημείο ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: