Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στη Μόσχα με την Καζάν

Τις τελευταίες ημέρες ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πληθαίνουν οι πιθανότητες να διεξαχθεί το παιχνίδι της Ρούμπιν με τον Ολυμπιακό στο «Λουζνίκι» της Μόσχας αντί για το γερασμένο «Τσεντράλνι» στο Καζάν, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Η πρώτη αναμέτρηση των δύο αντιπάλων είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 16 Φλεβάρη στη φυσική έδρα της Ρούμπιν, το στάδιο «Τσεντράλνι» στο Καζάν, αλλά εκείνη την εποχή οι θερμοκρασίες στην περιοχή καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο είναι -5 βαθμοί Κελσίου, ενώ το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχει παρατηρηθεί είναι -38° C !!!
Σε συνδυασμό και με το ότι το «Τσεντράλνι» δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ένα παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες, αφού δεν διαθέτει θέρμανση για τον αγωνιστικό χώρο, όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, που χρήζουν το «Λουζνίκι»» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως πιθανότερη έδρα για τον αγώνα.
Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρεται επίσης σαν επιλογή και το «Ρεπούμπλικαν Σπαρτάκ» του Βλαδικαφκάζ, ένα γήπεδο 33.000 θέσεων που θυμίζει το «Γ. Καραϊσκάκης». Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στον Φεβρουάριο, και η ίσως υπάρξει και παρέμβαση της UEFA στην επιλογή, όπως είχε συμβεί άλλωστε και στον αντίστοιχο αγώνα Ρούμπιν-Τβέντε στις 17 Φλεβάρη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: