Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Όλα για Φορμίκα

Ρελάνς του Ολυμπιακού για τον Μάουρο Φορμίκα, καθώς ο Αργεντίνος άσος της Μπλάκμπερν είναι ο μεγάλοςστόχος για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της αγγλικής ομάδας είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει κατά πολύ ποιοτικά την ομάδα και οι ερυθρόλευκοι, έχουν στείλει μάνατζερ στην Αγγλία με στόχο να τελειώσει την υπόθεση.
Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πείσει τα «ρόδα» να παραχωρήσουν τον Φορμίκα δανεικό με οψιόν αγοράς, ωστόσο, το έργο του δεν είναι και πολύ εύκολο, από τη στιγμή που όπως αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα, ο προπονητής της Μπλάκμπερν Στιβ Κιν ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες ότι εφόσον θέλει να κάνει κάποια μεταγραφή θα πρέπει πρώτα να πουλήσει τον Αργεντίνο...
Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Μπλάκμπερν στο goal.com: «Αν η Μπλάκμπερν θέλει να κάνει μεταγραφές, θα πρέπει να αποδεσμεύσει τον Φορμίκα ώστε να εξοικονομήσει κάποια χρήματα. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται ζεστά και έχει γίνει κουβέντα για συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι που θα φέρει στα ταμεία της Μπλάκμπερν 400 χιλιάδες λίρες και οψιόν αγοράς του παίκτη εκ των υστέρων. Οι Έλληνες, όμως, δεν θέλουν να δεσμευτούν καθώς το ποσό που θα πρέπει να δαπανήσουν μετά το τέλος της σεζόν για να τον αγοράσουν είναι 3 εκ. λίρες. Η Venky's, ιδιοκτήτρια της Μπλάκμπερν, οφείλει στην τράπεζα Barclays 10 εκ. λίρες και έχει ειδοποιηθεί ότι αν δεν εξοφλήσει το χρέος αυτό, δεν πρέπει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να κάνει μεταγραφές. Γι’ αυτό και η ομάδα θέλει να αποδεσμεύσει τον Φορμίκα, παρότι ο ποδοσφαιριστής τα έχει πάει αρκετά καλά στο διάστημα που αγωνίζεται στο Ιγουντ Παρκ».
Aυτό τόνισε ο τεχνικός της ομάδας Στιβ Κιν: «Ο Φορμίκα τα έχει πάει αρκετά καλά από την ώρα που ήρθε στη Μπλάκμπερν, αλλά η ομάδα προσπαθεί να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του, για να μπορεί να αγοράσει ένα νέο παίκτη. Ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί για το δανεισμό του προσφέροντας ένα ποσό γύρω στις 480.000 ευρώ με την προϋπόθεση να τον αγοράσει το καλοκαίρι με 3 εκ. λίρες (περίπου 3,6 εκ. ευρώ). Ο Ολυμπιακός όμως δεν ήθελε να δεσμευτεί με αυτή την κίνηση αυτή τη στιγμή».
Ο Ολυμπιακός πάντως μιλάει και με άλλους ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων του, πρόκειται για πραγματικά παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και οπωσδήποτε το εγχείρημα απόκτησής τους δεν είναι εύκολο. Υπάρχει η πίστη ότι θα αποκτηθεί ένας, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει υπέρβαση και να προχωρήσει ο Θρύλος σε κινήσεις που δεν προγραμμάτιζε

Δεν υπάρχουν σχόλια: