Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μόνο τρία γκολ στον Εργοτέλη

Αποστολή... εξετελέσθη! Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague με σκορ 3-0 και παράλληλα έβγαλε καλό πρόσωπο στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν την τέλεια μπάλα, αλλά έδειξαν ότι βρίσκονται πλέον σε αγωνιστική άνοδο, αφού τόσο με τον Πανιώνιο όσο και στο ματς με τον Εργοτέλη, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο.
Βέβαια ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο πρώτο ημίχρονο, εν αντιθέσει με το δεύτερο μέρος του ματς που οι επιλογές ήταν πιο σωστές για τους παίκτες του Θρύλου και έτσι ήρθαν δύο γκολ σε ένα ημίχρονο.
ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΟΛ
Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και από καθαρά ατυχία δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Πάντελιτς στην αρχή και ο Ντιόγκο στη συνέχεια έχασαν δύο κλασσικές ευκαιρίες. Οι «ερυθρόλευκοι» ιδιαίτερα μέχρι το πρώτο μισάωρο του αγώνα, απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο, όμως δεν είχαν την ουσία και αυτό είναι το γκολ.
Πίεζαν τον αντίπαλο και δεν τον άφηναν να περάσει ούτε τη σέντρα, ενώ και οι επιθέσεις της ομάδας δεν ήταν ανοργάνωτες. Το αντίθετο, με «μαέστρο» τον Ιμπαγάσα και τους Αμπντούν, Ντιόγκο στα άκρα να είναι ιδιαίτερα κινητικοί, ο Ολυμπιακός έτρεξε και έκλεισε τον Εργοτέλη στα καρέ του.
Παρόλα αυτά όμως δεν μπόρεσε να βάλει ο Θρύλος την μπάλα στο... πλεκτό και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Βέβαια να σημειωθεί πως στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους Κρητικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό, αλλά «έπεφταν» επάνω στους αρκετά καλούς και σε αυτό το ματς, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο.
«ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕ» ΣΤΟ Βʼ ΜΕΡΟΣ
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν έριξε καθόλου την απόδοσή του. Αντιθέτως μάλιστα ανέβηκε κιόλας. Και μάλιστα οι Πειραιώτες κατάλαβαν ότι πρέπει να βάλουν το γκολ, έτσι ώστε να φύγει το άγχος και τα πάντα στη συνέχεια να γίνουν πιο εύκολα.
Έτσι ήρθε και γρήγορα το γκολ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 58ʼ. Όταν ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκάνο έστρωσε με το πόδι στον Πάντελιτς και ο Σέρβος επιθετικός με πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος... ξέσπασε στον πανηγυρισμό του αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να φτάσει σε αυτό το γκολ.
Το 2-0 για τον Ολυμπιακό δεν άργησε να έρθει, ενώ και ο Εργοτέλης έπαιζε πλέον με 9 παίκτες. Και αυτό γιατί σωστά αποβλήθηκαν από τους Κρητικούς οι Χίμπλινγκερ και Μπουχαλάκης με δεύτερες κίτρινες κάρτες στο 56ʼ και 60ʼ αντίστοιχα.
Ο Θρύλος διπλασίασε τα τέρματά του στο 65ʼ με τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σουηδός με το κεφάλι «κάρφωσε» τον Πίρσον για το 2-0 του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, τα πάντα πλέον ήταν πιο εύκολα για τους «ερυθρόλευκους», ενώ και ο τεχνικός της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ανάσες σε κάποιους βασικούς παίκτες, όπως οι Αμπντούν, Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ.
ΓΚΟΛ ΓΙΑ... ΟΣΚΑΡ
Το... κάρφωσε το γκολ του και ο Γιάννης Φετφατζίδης στο ματς με τον Εργοτέλη. Ο νεαρός μέσος του Θρύλου με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έφτασε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Εργοτέλη και με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Πίρσον στέλνοντας την μπάλα στο... παραθυράκι της εστίας του για το τελικό 3-0.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΟΚ
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη με 3-0 και παίζοντας παράλληλα καλή μπάλα. Δεν πρέπει όμως να σταματήσει ο Θρύλος εδώ, ο οποίος έδειξε μάλιστα πιο... φρέσκος από τις προηγούμενες αγωνιστικές του.
Τώρα η ομάδα έχει να πάει στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Τούμπα και να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, για να συνεχιστεί η αντεπίθεση για τον Θρύλο.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ (83' Παπάζογλου), Ιμπαγάσα (69' Μακούν), Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ντιόγκο, Αμπντούν (74' Φετφατζίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: