Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πέφτουν… βροχή οι κρούσεις!

Το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από το εξωτερικό έχουν προσελκύσει αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, λόγω της πορείας που έχει η ομάδα τη φετινή σεζόν στις ευρωπαϊκές.
Πρόκειται για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Κέβιν Μιραλάς και τον Ράφικ Τζεμπούρ, για τους οποίους έχει γίνει λόγος στους Πειραιώτες για 7 εκατ. ευρώ, 6 εκατ. ευρώ και 6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα! Δεν έχουν φτάσει επίσημες προτάσεις στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, όμως πρόκειται για διερευνητικές κρούσεις.Στην κορυφή του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά ματς των πρωταθλητών Ελλάδας και τον έχουν παρακολουθήσει ομάδα από τη Γερμανία (λόγω Ντόρτμουντ), την Αγγλία (λόγω Άρσεναλ) και τη Γαλλία (λόγω Μαρσέιγ). Μάλιστα, η Ντόρτμουντ φέρεται να έχει σημειώσει το όνομα του διεθνούς στόπερ στη μεταγραφική λίστα της. Την ίδια ώρα, ο 27χρονος αμυντικός φημολογείται ότι παρακολουθείται και από τη Γαλατασαράι. Το συμβόλαιο του Αβραάμ Παπαδόπουλου λήγει το καλοκαίρι του 2015 και η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.
Πριν από μερικές ημέρες είχε έρθει στο προσκήνιο ένα δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι ο Κέβιν Μιραλάς βρίσκεται στο «στόχαστρο» κάποιων ομάδων από την Premier League. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν φαίνεται ότι είναι αβάσιμο, αφού οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχουν μάθει για ένα ποσό της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιο του Βέλγου επιθετικού λήγει το καλοκαίρι του 2014, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας εκτιμούν ότι λόγω της ηλικίας του (24 στα 25) και του γεγονός ότι έχει επιστρέψει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του είναι πολύ πιθανό να φτάσει μία αρκετά καλή πρόταση για την παραχώρηση του Μιραλάς.
Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από την Τουρκία (τον χειμώνα τον ήθελε η Φενερμπαχτσέ) και ένα ποσό κοντά στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ η Μαρσέιγ παρακολουθεί από κοντά την πορεία του. Το συμβόλαιο του διεθνούς φορ λήγει το καλοκαίρι του 2013 και η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.
Καμία διάθεση να πουλήσει κάποιο βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας δεν έχει ο Ολυμπιακός. Τον Σεπτέμβριο αυτό είχε συμβεί στην υπόθεση του Άλμπερτ Ριέρα, λόγω της ιδιαίτερα δελεαστικής πρότασης που έφτασε από τη Γαλατασαράι. Ωστόσο, θα προκύψει πρόβλημα για τους Πειραιώτες, αν βρεθούν ομάδες που καλύψουν τις ρήτρες αποδέσμευσης των ποδοσφαιριστών και εκείνοι συναινέσουν στην ολοκλήρωση των μεταγραφών τους.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάκτηση ή όχι του πρωταθλήματος, αφού είναι διαφορετικά τα δεδομένα με τα χρήματα από το Champions League.
Αγώνα δρόμου για να προλάβει τον πρώτο αγώνα με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League, κάνει ο Ρόι Κάρολ. Αυτό δεν είναι εύκολο, όμως ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας δηλώνει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να είναι έτοιμος. Στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε υπάρχει η σκέψη να ξεκουράσει τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο για την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: