Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παιχνίδι ανάρρωσης

ΝΟ Πατρών – Ολυμπιακός στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης (20:30) την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, για τη 17η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών, είναι σαν να είναι πρωταγωνίστρια στο «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα» η Μαρία Ναυπλιώτου. Δηλαδή, παράταιρο. Αλλά η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή έχει υιοθετήσει, πια, το «όπου… ύδωρ και πατρίς», διότι τα νερά του «Αντώνης Πεπανός μπορούν να τα αντέξουν μόνο η… Μαριάννα Λυμπερτά και ο Σπύρος Γιαννιώτης. Πρόσφυγας από την αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως είναι και ο ΝΟ Χανίων πρόσφυγας από το δικό του σπίτι, του οποίου το κολυμβητήριο πρέπει να έχει αρχίσει να πιάνει αράχνες και να δίνει στέγη σε διάφορα ζωύφια. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είχε καν τα ναύλα για να πάει στο Αργοστόλι, για να παίξει με τον ΝΟΑ. Μπορεί να δώσει το πριμ της από το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν η εθνική Γυναικών στους Χανιώτες, για να φθάσουν στην Κεφαλονιά. Ουπς! Δεν παίρνουν πριμ οι διεθνείς πολίστριες. Μήπως να κάνουν κάνα έρανο οι προπονητές για να ελεήσουν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;
Τούτα τα ωραία συμβαίνουν αυτήν την ολυμπιακή χρονιά στο ελληνικό πόλο. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, σε αυτό το κομμάτι έχει την ηρεμία του- για ομάδα που ήταν καταδικασμένη σε διάλυση, remember;- ως εκ τούτου ο Ρουβίκωνας που πρέπει να διαβεί είναι αγωνιστικός και ψυχολογικός. Ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Champions League στοίχισε στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος, αυτό ήταν, την πάτησε μία φορά πρωτάρης στη Χίο, την πάτησε δύο πρωτάρης στη Βάρη, ε, η τρίτη θα είναι η καλή του ώρα. Ασφαλώς η αναφορά δεν γίνεται σε αυτό το παιχνίδι όπου-έναν φουνταριστό είχε ο ΝΟΠ, τον Φιλίπ Φιλίποβιτς, βρίσκεται στα πιτς και στο ναρκοπέδιο θα περπατήσουν οι νεαροί αμυντικοί της ομάδας- οι «ερυθρόλευκοι» θα νικήσουν εύκολα, αλλά σε εκείνο της Δευτέρας, κόντρα στον ΝΟ Χίου, που έχει προαναγγελθεί ως το ματς της χρονιάς, έγινε η «κλοπή» του Μιράλη, ήρθαν και τα καθέκαστα με τον Χατζηθεοδώρου στο «Ιωνικό» και το «Καπαγέρωφ» θα είναι γεμάτο από οπαδούς του Ολυμπιακού που θα θέλουν να δουν την ομάδα τους να νικάει.
Βεβαίως, στο πρακτικό κομμάτι, με νίκη επί του ΝΟΧ οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του πρωταθλήματος μέχρι την 21η αγωνιστική, όπου θα παίξουν στο κολυμβητήριο του Λαιμού με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Το ζητούμενο είναι, παρʼ όλα αυτά, να τεθούν αντιμέτωποι με τη Χίο έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η οδύνη από τον αποκλεισμό είναι μεγάλη για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πρέπει να βρουν την κινητήριο δύναμη της ευρωπαϊκής ήττας και διακοπής, για να μπορούν να προχωρήσουν. Διότι είναι εύκολο, θεωρητικά, να σκληρύνει το πετσί της ομάδας, ωστόσο στο βάθος πρέπει να βρεθεί η απαιτούμενη ισορροπία ώστε η ήττα να είναι πράγματι χρήσιμη και να μην αποδειχθεί πλήγμα στα θεμέλια της ομάδας, η αιτία που θα την κάνει να έχει βγει εκτός στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: