Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Σφαγή» για την Πόλη

Πανζουρλισμός επικρατεί από χθες τα μεσάνυχτα για τα εισιτήρια του Final 4 από τον κόσμο του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Σιένα. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ, ακόμη και οι ιδιοκτήτες Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έλεγαν πως έχουν δεχτεί ήδη πάρα πολλές κλήσεις από ενδιαφερόμενους που θέλουν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας στις 11 και 13 Μαΐου. Ποια όμως είναι τα δεδομένα για τα μαγικά χαρτάκια;
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Ευρωλίγκας πριν από ένα μήνα, είχε απομείνει μόλις το 10% των εισιτηρίων για τις «ουδέτερες» θέσεις στο χωρητικότητας 14.535 θεατών «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης. Καθεμία από τις τέσσερις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση θα πάρει στα χέρια της περίπου 1.000 μαγικά χαρτάκια για τις ανάγκες των φίλων της. Το 20% του γηπέδου θα γεμίσει από εκπροσώπους του Τύπου, επίσημους και χορηγούς, ενώ τα υπόλοιπα εισιτήρια (εξαιρούνται τα 1.000 κάθε ομάδας που θα διατεθούν προσεχώς) τέθηκαν ηλεκτρονικά στη διάθεση του κοινού στις 23 Ιανουαρίου με τιμές από 160 μέχρι 630 ευρώ (περιλαμβάνουν το πακέτο και των τεσσάρων ματς, δηλαδή τους δύο ημιτελικούς, τον μικρό και τον μεγάλο τελικό). Τα περισσότερα από αυτά έχουν «κλειστεί» από οπαδούς του Παναθηναϊκού, της Μακάμπι, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Σιένα. Δεδομένου ότι η τελευταία ήδη αποκλείστηκε και το ίδιο θα συμβεί με Παναθηναϊκό ή Μακάμπι, που παραδοσιακά «κουβαλούν» πολύ κόσμο μαζί τους σε Final 4, πιθανώς να γίνει διαθέσιμος ένας ακόμη μεγάλος αριθμός εισιτηρίων, έστω και... δια της πλαγίας οδού.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για το Final 4, πιθανώς θα έρθουν κι άλλα στα χέρια τους από συνεργαζόμενα γραφεία στις χώρες που θα τους... ξεμείνουν (π.χ. Σιένα κι ενδεχομένως Μακάμπι) και σύντομα θα ενημερώσουν για πακέτα προσφορών. Όσον αφορά στα τουλάχιστον 1.000 εισιτήρια, που θα πάρει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας (που δεν φτάνουν σε τετραψήφιο αριθμό φέτος), ενώ ήδη γίνονται επαφές με την Ευρωλίγκα από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» για να εξασφαλιστούν όσα περισσότερα εισιτήρια γίνεται για να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση, που ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: