Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βγάζει... σκούπα στη Νέα Σμύρνη!

Στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός καλείται το Σάββατο (19:00/ΕΤ1) να υποτάξει για 3η φορά τον Πανιώνιο για την ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 και να πάρει την πρόκριση για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Εύκολο δεν θα είναι αν… Αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν επιδείξουν την κατάλληλη σοβαρότητα στο παιχνίδι τους και δεν επιδείξουν την απαραίτητη συγκέντρωση σε κάθε φάση του αγώνα.
Στοιχεία, αδιαπραγμάτευτα για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος το επισήμανε στους παίκτες του. Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, ιδιαίτερα σκληρή οπότε ο Σέρβος κόουτς θέλει να δει, σε μεγαλύτερο βαθμό, καλό έλεγχο του παιχνιδιού και σωστής αντίδραση στην άμυνα και το «πικ εν ρολ». Στο ΣΕΦ, στην 2η αναμέτρηση της σειράς, ο Ολυμπιακός είχε αισθητά βελτιωμένη εικόνα, ωστόσο σε κάποια σημεία του ματς, επέτρεψε στον αντίπαλο να ισορροπήσει το παιχνίδι.
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά, σε σημείο να δυσκολεύουν την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του Final 4 αλλά και τις δοκιμές στα σχήματα. Ο Έισι Λο, δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί, καθώς λόγο στομαχικών διαταραχών δεν προπονήθηκε και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.
Μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αποφασίσει για την τελική 12άδα που θα πάρει μαζί του.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Η Νέα Σμύρνη δυσκολεύει αρκετά τους «ερυθρόλευκους». Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός πως σε 21 αναμετρήσεις (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) στην έδρα του Πανιωνίου, ο Ολυμπιακός μετράει 11 νίκες και 10 ήττες. Την τελευταία φορά που ηττήθηκε, ήταν τη σεζόν 2009-10 με 96-94.
Αν οι Πειραιώτες δε, επικρατήσουν και σημειώσουν το 3-0 στη σειρά, αυτή θα είναι η δεύτερη πρόκρισή τους επί του Πανιωνίου με… σκούπα, πάλι για τα ημιτελικά των πλέι οφ.
Η πρώτη (και μοναδική μέχρι τη φετινή συνάντηση των δυο ομάδων), είχε λάβει χώρα τη σεζόν 1993-94 με τον Ολυμπιακό. Από τη Νέα Σμύρνη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει με 70-77.

Δεν υπάρχουν σχόλια: