Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι!

Στις 23 Μαρτίου ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Σιένα στον δεύτερο προημιτελικό της Ευρωλίγκας. Εκτοτε αγνοεί... επιδεικτικά τη συγκεκριμένη λέξη, παίζοντας ταυτόχρονα το καλύτερο, το πιο ουσιαστικό και το πιο θεαματικό μπάσκετ από το ξεκίνημα της σεζόν.
Οι εννιά νίκες σε ισάριθμα ματς τον τελευταίο μήνα μπορεί να αποτυπώνουν την ουσία, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει σε αυτά τα παιχνίδια ότι μπορούν να τη συνδυάσουν και με το θέαμα. Ειδικά στα πέντε ματς των πλέι οφ, έχοντας το απόλυτο 5/5 αδιαφορώντας για το μεγάλο «κενό» που θα μεσολαβήσει μέχρι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει φέρει την ομάδα του σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ φροντίζει να έχει όλους τους παίκτες έτοιμους εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών τον Μάιο. Αλλωστε είναι ο μήνας που θα κριθούν τα πάντα όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, κάνοντας την αρχή από το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης και τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.
Στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο έδειξε... άγριες διαθέσεις και την πρόθεση να παίξει πιεστική άμυνα προκειμένου να ανοίξει το παιχνίδι και να πετύχει εύκολα καλάθια. Αυτό φάνηκε από τους 25/33 αιφνιδιασμούς που είχε με 81,8 πόντους στην επίθεση! Οσο για την άμυνα; Σε κανένα παιχνίδι των πλέι οφ δεν δέχτηκε περισσότερους από 67 πόντους, έχοντας σε αυτά τα ματς 62,4 πόντους κατά μ.ό.! Αριθμός που «κατεβαίνει» ακόμα περισσότερο (61,4π.!) αν συνυπολογίσει κανείς και τις τέσσερις αναμετρήσεις που συμπληρώνουν τη «μαγική» εννιάδα του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα.
Αλλωστε ο Σέρβος προπονητής γνωρίζει ότι μέσα από την άμυνα θα μπορεί να έχει η ομάδα του ελπίδες απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Και πάνω σε αυτό θα δουλέψει τις επόμενες 12 ημέρες, μέχρι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: