Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Τριάρα στο ΑΕΚάκι

Στις 30 Απριλίου του 1933 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των ομίλων του πρωταθλήματος Εθνικής Κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχτηκαν κακοί οικοδεσπότες για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς τους νίκησαν με το ευρύ 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χριστόφορος Ράγκος, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (23' - 28' - 62'). Ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της εποχής και αν δεν ήταν ο Βʼ Παγκόσμιος πόλεμος θα είχε κάνει ακόμα πιο σπουδαία καριέρα. Συγκεκριμένα τραυματίστηκε σοβαρά στο Αλβανικό μέτωπο και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δράση, ξεκινώντας καριέρα προπονητή.
Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, έκανε αυτό που λάτρευε, καθώς «έφυγε» μέσα στο γήπεδο στις 8 Ιανουάριου του 1950.
Ήταν προπονητής στον Α.Ο. Ζωγράφου και στον αγώνα με τον Ηρακλή Αθηνών υποχρεώθηκε να μπει και να αντικαταστήσει ο ίδιος έναν παίκτη του. Η… καρδιά του, όμως, σταμάτησε να χτυπά στο 28ʼ, αφήνοντας την τελευταία του πνοή πάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: