Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σηκώστε το στο σπίτι τους!

Πράξη 4η στη σειρά των τελικών της Α1 ή αν προτιμάται, ένα βήμα μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια, ο Ολυμπιακός. Για να προλάβουμε τους πιο βιαστικούς και ανυπόμονους: Δεν θα είναι εύκολο, σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο. Το να περάσει ο Ολυμπιακός από το ΟΑΚΑ (19:00/ΝΕΤ) το απόγευμα της Τετάρτης, όπως πολλοί παρατήρησαν στην προηγούμενη επίσκεψή του, δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Πολλά παίζουν τον ρόλο τους…
Αν το δούμε από το αγωνιστικό καθαρά σκέλος αυτών, ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Γνωρίζει ότι αν χάσει… χάθηκε και δεν έχει άλλο δικαίωμα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Θα τα δώσει όλα, θα επιστρατεύσει κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να πετύχει στον σκοπό του, βαδίζοντας πάνω στο μότο «στο 5ο ματς όλα γίνονται».
Τι θέλει και θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός; Να κάνει το παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ. Να τρέξει τον Παναθηναϊκό και να επιβάλλει το παιχνίδι του, εξαλείφοντας αυτή τη φορά, το νεκρό διάστημα στο 3ο δεκάλεπτο και ευελπιστώντας, αν και εφόσον προκύψουν, οι διαιτητές να μην κλείσουν τα μάτια.
Το γεγονός ότι στον Πειραιά εμφανίζονται προσηλωμένοι στο πλάνο τους και αποφασισμένοι για την υλοποίηση του σκοπού τους, δεν σημαίνει ότι… πετάνε στα σύννεφα ή θα «ανέβουν» με αλαζονεία στο ΟΑΚΑ. Τέτοιες συμπεριφορές και σκέψεις δεν χωρούν στον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης διατηρούν την ηρεμία που τους διακρίνει και την αυτοσυγκέντρωση που τους βοηθά στα ματς, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα των «ερυθρόλευκων» μετά το 2-1, όταν κοιτώντας τους κανείς καταλάβαινε ότι το «τίποτα δεν έχει τελειώσει» το πιστεύουν και δεν το λένε για τους τύπους.
Προβλήματα τραυματισμών δεν αντιμετωπίζει καμία από τις δύο ομάδες, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να αναμένεται να μην διαφοροποιεί την τελική 12άδα που θα επιλέξει για το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: