Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Χωρίς Δεληγιάννη στον Πειραιά

Η αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Νικόλα Δεληγιάννη για τη γροθιά- όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα- με την οποία «φιλοδώρησε» τον Αλέξανδρο Γούνα σε νεκρό χρόνο είχε ως αποτέλεσμα να του δείξει την κόκκινη κάρτα ο διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης, αν και… μπερδεύτηκε. Ο πρώτος διαιτητής του τρίτου τελικού γύρισε και έδειξε την κάρτα στον Κώστα Τσαλκάνη, αλλά, όπως αποδείχθηκε, είχε απλώς μπερδευτεί. Γύρισε και κοίταξε τον Δεληγιάννη και του έκανε τη χειρονομία να βγει.
Ο Νικόλας, πάντως, στη λήξη της αναμέτρησης έλεγε ότι δεν είχε πρόθεση να γρονθοκοπήσει τον αντίπαλό του, αλλά να του τραβήξει το σκοινάκι από το σκουφάκι και να τον κατεβάσει. Πριν είχε πιάσει πέναλτι του Γούνα, ρισκάροντας- δηλαδή κατεβάζοντας τα χέρια για να καπακώσει την μπάλα (παρομοίως είχε πράξει και σε μία εκτέλεση του Γιώργου Ντόσκα στον τρίτο ημιτελικό με τον ΝΟ Χίου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ»)- αλλά η αμυντική ολιγωρία του Μπλάνη λίγο μετά επέτρεψε στο νούμερο 10 της Βουλιαγμένης να σκοράρει, αλλά και να πλησιάσει τον 35χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος του επιτέθηκε. Ο Δεληγιάννης μίλησε και με τον Θοδωρή Βλάχο, μετά τη λήξη του τελικού, περιμένοντας να δει πώς σκέφτεται ο προπονητής του για αυτό που έκανε, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να είναι διαλλακτικός απέναντί του.
Η κόκκινη κάρτα γράφτηκε στο φύλλο αγώνα αυτή τη φορά (όπως, επί παραδείγματι, δεν είχε γίνει στην περίπτωση του Ανδρέα Μιράλη μετά τη λήξη του δεύτερου ημιτελικού στη Χίου) και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τιμωρείται με μία αγωνιστική, πάει να πει ότι δεν θα παίξει στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος, την 1η Ιουνίου και ώρα 19:00 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Ο Τάσος Σχίζας, από τη μεριά του, αποβλήθηκε από τον πάγκο στο τέλος της αναμέτρησης και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: