Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

«Καταδικασμένοι πρωταθλητές»

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πάντα θα πρέπει να κατακτά όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και να πηγαίνει για το καλύτερο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον νέο προπονητή των «ερυθρόλευκων», Δημήτρη Καζάζη. Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στον « Flash 96» για την προσπάθεια που κάνουν άπαντες στον Ολυμπιακό ώστε να ξαναγίνει η ομάδα πρωταθλήτρια στην Ελλάδα και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Καζάζη:
Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε ως παίκτης:
«Είναι μεγάλη πρόκληση, μετά από εννέα χρόνια σαν παίκτης ήθελα να περάσω και ως προπονητής. Από τη στιγμή που μου έγινε πρόταση ήταν κάτι που ήθελα να γίνει και έγινε πραγματικότητα».
Για τις επιπτώσεις της κρίσης στον χώρο του βόλεϊ:
«Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, έχουν αλλάξει τα πράγματα και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να είναι πρωταθλητής, να κυνηγάει όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να κάνουμε κάτι καλύτερο. Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό».
Για την περασμένη σεζόν που δεν στέφθηκε από επιτυχία:
«Η προηγούμενη σεζόν, για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, δεν πήγε καλά για διάφορους λόγους. Φέτος θέλουμε να επιστρέψει εκεί που πρέπει, στην κορυφή, με τη βοήθεια της διοίκησης που έχει θέσει ως στόχο την εξυγίανση. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι. Σε συνδυασμό με την κατάσταση στον αθλητισμό και στο βόλεϊ, έχουμε κάνει κινήσεις γρήγορα, αποφασιστικά και είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για τα δεδομένα της εποχής και βάσει των καταστάσεων που βιώνουμε όλοι στην Ελλάδα».
Για τις έως τώρα κινήσεις, ώστε να ξαναγίνει πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός:
«Αν δείτε πώς έχουμε στελεχώσει την ομάδα, στόχος μας είναι πάντα η κορυφή. Μας λείπει μόνο ένας διαγώνιος, ουσιαστικά ένας παίκτης από το ρόστερ μας λείπει. Έχουμε στελεχώσει την ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλού επιπέδου, συνδυάσαμε την ποιότητα με τη διαδικασία της εξυγίανσης. Μας λείπει ένας πολύ σημαντικός παίκτης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο βόλεϊ ο διαγώνιος, αλλά από τη στιγμή που έχουμε ολοκληρώσει την ομάδα στο 95%, ήδη οι κινήσεις σε συνδυασμό με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τη διοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα να έχουμε στελεχώσει την ομάδα πάρα πολύ καλά».
Για τις αλλαγές σε σχέση με πέρσι και τον συνδυασμό έμπειρων και νέων παικτών:
«Πέρσι δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, έπρεπε να γίνει συνδυασμός παλαιών έμπειρων πολύ καλών αθλητών με κάποιους νέους. Βλέπουμε πώς προχωράμε και χτίζουμε ομάδα για τη συνέχεια».
Σχετικά με το τι θέλει να προσδώσει στην ομάδα και τι να αναβαθμίσει:
«Δύο είναι τα κομμάτια. Με ενδιαφέρει πολύ η ομάδα, ο Ολυμπιακός, να έχει προσωπικότητα. Με τις πολλές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια έχει χαθεί αυτό το κομμάτι. Η επιστροφή κάποιων αθλητών όπως ο Κώστας Χριστοφιδέλης έχει βοηθήσει. Κάναμε κινήσεις για να πάρουμε τους κορυφαίους εν ενεργεία Έλληνες αθλητές, τον Στεφάνου, τον Σμαραγδή, (κρατήσαμε) τον Ντίμα Φιλίποφ. Θεωρώ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από Έλληνες αθλητές στην ελληνική αγορά. Έχουμε κάνει μία τέτοια επιλογή. Είναι ένας κορμός ελληνικός πολύ καλών παικτών. Είναι πολύ σημαντικό, ένας κορμός Ελλήνων πολύ καλών παικτών και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που θα έχεις, μπορείς να κάνεις υπέρβαση και να πας πολύ παραπάνω. Πρέπει να μπορείς να πάρεις τα υλικά και νομίζω το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Τεχνικά δεν θέλω η ομάδα να βασίζεται σε ένα ή δύο παίκτες. Πιστεύω πάρα πολύ στο σύνολο της ομάδας και μέχρι τώρα με το χτίσιμο που έχει γίνει θα είναι μία ομάδα που θα έχει πολλές επιλογές και εφόσον συμπληρώσουμε το ρόστερ με έναν διαγώνιο που θα ταιριάζει στο παζλ, θεωρώ ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα».
Για τους υποψήφιους στόχους στη θέση του διαγώνιου:
«Είναι κυρίως είναι από την ξένη αγορά, έχουμε στραφεί εκεί και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις».
Για το αν οι αθλητές που κοιτάει ο Ολυμπιακός έχουν περάσει στο παρελθόν από το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Κάποιοι ναι, κάποιοι όχι. Επειδή έχουμε κινηθεί αρκετά γρήγορα και έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν το ρόστερ, είναι μία επιτυχία. Κάποιες άλλες ομάδες δεν έχουν καν ξεκινήσει, για τα ελληνικά δεδομένα μιλάω. Κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα και αποφασιστικά».
Για την πιθανότητα να αναλάβει ο αδελφός του Στέλιος Καζάζης εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και να τεθούν αντιμέτωποι:
«Από ό,τι γνωρίζω δεν έχει κλείσει ακόμα. Είναι γνωστή η αντιπαλότητα, την είχαμε σαν αθλητές, ήρθε η ώρα να την κάνουμε και σαν προπονητές, αν πάει τελικά ο Στέλιος. Ο καθένας θα κοιτάξει το καλύτερο για την ομάδα του και το μόνο που θα τον ενδιαφέρει θα είναι αυτό».
Η εκτίμησή του για τις άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και την αβεβαιότητα που επικρατεί:
«Παρότι οι περισσότερες ομάδες είναι σε αναζήτηση του μπάτζετ, θεωρώ ότι επειδή υπάρχουν πολλοί αθλητές ελεύθεροι στην αγορά, στο τέλος όλες οι ομάδες θα ενισχυθούν. Αναγκαστικά. Δεν γίνεται όλοι οι αθλητές που είναι ελεύθεροι να σταματήσουν όλοι το βόλεϊ. Και ηλικιακά δεν είναι για να σταματήσουν. Ίσως αναγκαστούν και οι ίδιοι να ρίξουν πάρα πολύ τα κασέ τους για να αγωνιστούν τη φετινή χρονιά. Κάποιοι που σκέφτονταν το εξωτερικό, οι περισσότερες ομάδες είναι κλεισμένες. Ο,τι ήταν να γίνει έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο. Αναγκαστικά θα μείνουν στην Ελλάδα και θα στελεχώσουν κάποιες από τις ομάδες που υπάρχουν».
Ποιες θεωρεί ανταγωνίστριες του Ολυμπιακού ομάδες:
«Οι ομάδες που κινούνται είναι η Σύρος, που είναι μία ομάδα που κάνει κινήσεις το τελευταίο διάστημα, ο Παμβοχαϊκός, οι νέες δυνάμεις του περσινού πρωταθλήματος που είχαν καλή πορεία είναι οι μόνες που κινούνται. Για τις υπόλοιπες δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για να πούμε κάποια πράγματα. Αλλά αυτές οι δύο ομάδες δείχνουν ότι κινούνται και κινούνται και καλά».
Τέλος, για την επιλογή του γιου του Μιχάλη να ασχοληθεί με το πόλο, ως αθλητής της Γλυφάδας και της εθνικής ομάδας πόλο Νέων:
«Ξέφυγε, μου ξέφυγε (γέλια). Συμβαίνουν αυτά. Δεν τον οδήγησα σε κάποιο άθλημα, η απόφαση ήταν δική του. Ξεκίνησε από μικρός το κολύμπι βαρέθηκε και ήθελε μία μπάλα και αυτή μέσα στο νερό. Είναι κάτι που του αρέσει και του αγαπάει πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος, τον θαυμάζω είναι ένας νέος αρκετά καλός αθλητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: