Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο Γιάνκοβιτς πιάνει λιμάνι!

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είναι έτοιμος να... πιάσει λιμάνι και απομένει το «OΚ» του νέου προπονητή του Ολυμπιακού προκειμένου να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο 22χρονος σμολ φόργουορντ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού και είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.
Φυσικά δεν υπάρχει κάτι επίσημο, καθώς για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός τη διαδικασία θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ο νέος προπονητής της ομάδας, κάτι που μοιάζει απόλυτα λογικό και παράλληλα εξαιρετικά πιθανό.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να κυνηγήσουν την υπόθεση του Μάικ Μπράμος και προτίμησαν για τη συγκεκριμένη θέση τον διεθνή φόργουορντ που πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του Πανιώνιου. Είχε κατά μέσο όρο 8,7 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 19,2 λεπτά συμμετοχής με τους «κυανέρυθρους».
Προς το τέλος της σεζόν τραυματίστηκε (μερική ρήξη τένοντα) στο δεξί του πόδι και υπεβλήθη σε επέμβαση. Αν τελικά ο Ολυμπιακός αποφασίσει να μετατρέψει την προφορική συμφωνία σε... γραπτή και επισημοποιηθεί ο «γάμος» των δύο πλευρών, τότε το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει ο Μάρκο Κέσελ, ο οποίος τη νέα χρονιά έχει λαμβάνειν 500.000 ευρώ!
Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είναι γεννημένος το 1990 και ανήκει στη «χρυσή γενιά» του ελληνικού μπάσκετ. Μαζί με τους Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη έχει κατακτήσει τα πάντα στις μικρές εθνικές ομάδες και πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο να προσθέσει ακόμα ένα μέλος της «χρυσής γενιάς» στο ρόστερ του. Ο Γιάνκοβιτς αγωνίζεται στη θέση «3», έχει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα, πολύ καλό σουτ και παίζει καλά στο παιχνίδι ένας με έναν.
Εν αναμονή της ανακοίνωσης
Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον «εκλεκτό» που θα αντικαταστήσει τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο της ομάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε συνάντηση με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο την περασμένη Δευτέρα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο πλευρές τα βρήκαν σε όλα.
Παρ' όλα αυτά, η ΚΑΕ δεν έχει προβεί σε επίσημη κίνηση, γεγονός που παρατείνει την αγωνία των φιλάθλων και παράλληλα εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το αν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις προπονητών.
Ως εκ τούτου, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο έως ότου υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Πάντως, η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι το απόλυτο φαβορί για τη θέση, ενώ χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν πως οι δυο πλευρές είναι στη διαδικασία υπογραφής συμβολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: