Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο πρώτος μεταγραφικός στόχος του Ζαρντίμ

Με την επιστροφή του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην Ελλάδα φαίνεται πως ξεκαθαρίζει σιγά σιγά και το τοπίο στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις πρώτες επιλογές του νέου τεχνικού των Πειραιωτών. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως ο 38χρονος κόουτς των «ερυθρόλευκων» έχει σε πολύ μεγάλη υπόληψη τον Αλεξάντερ Φάρνερουντ, καθώς θεωρεί ότι ο 28χρονος μέσος της Γιουνγκ Μπόις μπορεί να προσφέρει πολλά στους πρωταθλητές. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ζαρντίμ είπε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού τα καλύτερα λόγια για την αξία του Φάρνερουντ και ουσιαστικά μετά τη χθεσινή συνάντηση ο Σουηδός είναι ο πρώτος μεταγραφικός στόχος. Αυτός είναι ο παίκτης που θέλει ο προπονητής για τη μεσαία γραμμή και όλα δείχνουν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεκινήσουν άμεσα επαφές με τη Γιουνγκ Μπόις για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.
Οι συνθήκες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι καλές, καθώς η ελβετική ομάδα δεν θα έχει αντίρρηση να παραχωρήσει τον παίκτη μ' ένα ποσό κοντά στα δύο εκατ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες μέρες λοιπόν αναμένεται να γίνει η πρώτη προσέγγιση των «ερυθρόλευκων» στην ελβετική ομάδα, με την οποία ο Ολυμπιακός θα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του παίκτη.
Κερδίζει πόντους ο Σερένο
Σε ό,τι αφορά τώρα το θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση ο Ενρίκε Σερένο φαίνεται να κερδίζει πόντους. Ο Ζαρντίμ φέρεται να έχει μιλήσει με καλά λόγια για τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό και ίσως να έχει κάνει και επαφές με την πλευρά του παίκτη το διάστημα που ήταν στην Πορτογαλία. Η Πόρτο είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει δανεικό τον Σερένο (έπαιξε πέρυσι με τη μορφή δανεισμού στην Κολωνία) και σίγουρα αυτή είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Είναι λοιπόν πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να χτυπήσει την πόρτα των Πορτογάλων για ν' αποκτήσει τον Σερένο. Βέβαια στα υπ' όψιν υπάρχει πάντα η περίπτωση του Πόλγκα, ενώ σχετικά με τον Μπρούνο Αλβες ο Ζαρντίμ είπε στους «ερυθρόλευκους» ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αυτή η μεταγραφή.
«Ανοιχτό» του Μασάδο
Μια πληροφορία που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη έχει να κάνει με τον Μασάδο, καθως χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι ζεστός για την απόκτηση του 26χρονου μέσου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δρομολογηθούν εξελίξεις, ίσως και μια νέα κουβέντα με την Τουλούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: