Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι Τούρκοι στέλνουν τον Σίβοκ

Ένας από τους παίκτες που έχει προταθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού είναι ο Τόμας Σίβοκ, ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός. Ως βασικός στόπερ της Τσεχίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κέρδισε πολλούς πόντους, με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Ήταν βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η Τσεχία στη διοργάνωση και έδειξε πως η άμυνα μπορεί να στηριχτεί επάνω του. Ο ποδοσφαιριστής έχει προταθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού και η περίπτωσή του εξετάζεται. Το όνομά του έχει προστεθεί στη λίστα των ανθρώπων του Θρύλου και δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως αποτελεί τυπικά παρελθόν από την Μπεσίκτας. Η τουρκική ομάδα του πρότεινε ανανέωση της συνεργασίας του, αλλά εκείνος είπε «όχι» και τώρα ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Όσο για το ποιος είναι ο Σίβοκ, ξεκίνησε την καριέρα του στην Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε και λίγο αργότερα μεταπήδησε στη Σπάρτα Πράγας. Τον Δεκέμβριο του 2006 τον απέκτησε η Ουντινέζε και 1.5 χρόνο μετά πήγε στην Τουρκία για λογαριασμό των «μαύρων αετών».
Εκεί ο Σίβοκ έγινε αναντικατάστατος, καθώς σε 98 συμμετοχές σημείωσε 8 γκολ, αριθμοί που είναι σημαντικοί για έναν παίκτη, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα κι αν αγωνίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: