Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Όλα ανοικτά με Ντόρσεϊ και Περπέρογλου

Την ίδια στιγμή που το θέμα της παραμονής του Τζόι Ντόρσεϊ παραμένει στάσιμο, αυτό του Στράτου Περπέρογλου μοιάζει με ασανσέρ. Διότι το όνομα του διεθνούς φόργουορντ δείχνει να «ανεβοκατεβαίνει» στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού!
Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, θεωρούν σημαντικές τις απαντήσεις των δύο παικτών, καθώς από τις εξελίξεις θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις τους. Σαφώς και το ζήτημα του Αμερικανού σέντερ είναι πιο καταλυτικό λόγω της άμεσης προσαρμογής του την περσινή σεζόν. Οι Πειραιώτες επιθυμούν την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του, έχουν όμως αρχίσει να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενη άρνησή του. Αν και θα αναμείνουν για λίγο ακόμη, προτού ψάξουν εντατικά ψηλό με τα ίδια (αμυντικά) χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, ενώ η απόκτηση Αμερικανού και στη θέση «3» -ή ακόμη και με βοήθεια σε αυτή του «2»- έδειχνε το κομμάτι που θα ολοκληρώσει τον βασικό κορμό, δεν αποκλείεται να καλυφθεί από την ελληνική αγορά. Αν, φυσικά, ο Στράτος Περπέρογλου αποφασίσει να μην ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό, δεν προτιμήσει τη λύση του εξωτερικού και δεχθεί την προσφορά του Ολυμπιακού
Πιθανή προσθήκη του «Πέρπε» θα διαφοροποιήσει τον «κόκκινο» σχεδιασμό, αφού εκείνος θ' αποτελέσει τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Παπανικολάου στη θέση του σμολ φόργουορντ και θα «μεταθέσει» την απόκτηση του 6ου ξένου για τους επόμενους μήνες -και ανάλογα με την πορεία και τις ανάγκες της ομάδας. Χθες, πάντως, ακούστηκε το (άγνωστο) όνομα του Μπράντον Τόμας (27 χρ.-1,99 μ.), παίκτη της γερμανικής Αρτλαντ Ντράγκονς, το οποίο όμως δεν απασχολεί καν τους πρωταθλητές Ευρώπης.
Η προθεσμία του Μπαρτζώκα
Τα περασμένα καλοκαίρια οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού απαιτούσαν χρόνο (και χρήμα). Φέτος, ωστόσο, οι κινήσεις ήταν λιγότερες και παρά τα 3-4 κενά που μένουν για την ολοκλήρωση των προσθηκών, προσφέρεται η ευχέρεια για υπομονή. Ο νέος τεχνικός, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θέλει να προβεί σε βιαστικές ενέργειες, αν και έχει εξηγήσει στους συνεργάτες του και τη διοίκηση πως θα ήθελε όλες οι μεταγραφές να έχουν ολοκληρωθεί ως το ξεκίνημα της προετοιμασίας στις 20 Αυγούστου.
Θεωρώντας πως λόγω του αποκλεισμού της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς και της ευχέρειας να έχει από την αρχή των προπονήσεων τους διεθνείς θα ήταν εξαιρετική συγκυρία να μην απουσιάζει κανείς από την πρώτη συγκέντρωση. Ο Μπαρτζώκας περιμένει το τέλος των υποθέσεων για τις θέσεις «3» και «5», ώστε να γίνουν οι 2 συμπληρωματικές κινήσεις για το ρόστερ των 15 παικτών που επιθυμεί.
Ο πρώην προπονητής του Πανιώνιου δεν βιάζεται για τον φόργουορντ, εξετάζοντας κάθε πρόταση, ενώ στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν και υποθέσεις όπως αυτή του Βασίλη Καββαδά που μοιάζει πιο κοντά στον Παναθηναϊκό -αλλά χωρίς άμεσες εξελίξεις- και ενός ακόμη παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: